Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Binali Yıldırım: Çıktığım yoldan geri dönmem

Binali Yıldırım: Çıktığım yoldan geri dönmem

POLİTİKA Haberleri

AK Parti’nin İstanbul adayı Yıldırım, hukuka uymayacak hiçbir işin içerisinde olmayacağını belirterek “Verdiğim karardan vazgeçecek değilim” dedi.

Ebru Karatosun
ANKARA

YENİ SİSTEMLE MECLİS DAHA DA GÜÇLENİYOR
Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçilmesinin ardından Parlamentonun etkisinin azaldığına ilişkin eleştirilerin hatırlatılması üzerine Yıldırım, 16 Nisan 2017’de yapılan halk oylamasına giderken “güçlü hükûmet, güçlü Meclis” sloganını kullandıklarını hatırlattı. Yeni sisteme geçişin hedeflerinden birinin yasama ile yürütmenin birbirinden net olarak ayrılması olduğunu dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu: Yeni sistemin hedefi ve amacı bu iki iradeyi birbirinden ayırmak. Aslında bu seçimle gerçekleşti.

DAHA İŞİN BAŞINDAYIZ
Meclis’in yeni dönemde yasama, denetleme ve parlamenter diplomasiyi geliştirme alanında önemli fonksiyonları, görevleri olacak. Daha işin başındayız. Ben Meclisin zayıflayacağı kanaatinde değilim. Yeni sistem Meclisi daha da güçlendiriyor. Temsilde adaleti azami oranda sağlıyor. Bugün Mecliste vatandaşların verdiği oyların yüzde 97’si temsil ediliyor. Önceki sistemde bu olmuyordu. Yüzde 10 baraj olmasına rağmen yüzde 97 temsil seviyesine ulaştık. Gelecek dönemlerde oluşacak parlamentolarda Meclisin aidiyeti, kurumsal yapısı çok daha güçlenecek.

3600 SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRECEĞİZ
Meclis Başkanı Yıldırım 3.600 ek gösterge beklentilerine ilişkin bir soru üzerine, “Verilen söz mutlaka yerine gelecektir. Hükümet adına konuşamam ama bu konuda söz verilmiştir ve yerine getirilecektir” dedi. Yıldırım, gazetecilerin yıpranma payının emeklilik yaşında da dikkate alınmasıyla ilgili talebi üzerine de “Bana göre bu makul bir istek.  Yapılan işin anlamlı olması için yıpranmanın emeklilik yaşından tenzil edilmesi lazım. Doğru olan bu. Bu konuya bir bakalım” ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...