CHP liderine saldırı

Düzenleyen:
CHP liderine saldırı

POLİTİKA Haberleri

Kılıçdaroğlu katıldığı şehit cenazesinde seçimde HDP ile örtülü ittifak yaptığı gerekçesiyle saldırıya uğradı. CHP lideri güvenlik için önce bir eve alındı, ardından zırhlı araçla mahalleden çıkarıldı.

Türkiye, Irak sınırında şehit olan dört askerine ağlarken bir grup provokatör acıyı şiddete dönüştürdü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye-Irak sınır hattında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerden piyade er Yener Kırıkcı’nın cenaze törenine katılmak üzere Çubuk’a gitti. Bu sırada “Kahrolsun PKK” sloganları atan bir grup, seçimde HDP ile örtülü ittifak yaptığı gerekçesiyle Kılıçdaroğlu’na yumruk ve tekmelerle saldırdı.

Yakın korumalarının yanı sıra özel harekât, polis ve jandarma ekiplerinin müdahalesiyle korunan Kılıçdaroğlu, öfkeli gruptan uzaklaştırılarak aracıyla mahallede bulunan bir eve götürüldü. Kalabalıktan bazıları evi taşlarken, evin çevresinde güvenlik çemberi oluşturuldu. Emniyet Genel Müdürü Celâl Uzunkaya ve köyün ileri gelenleri de ellerindeki megafonlarla gruptakileri sakinleştirmeye çalıştı. Bu sırada Kılıçdaroğlu’nun aracı, bulunduğu evin önüne getirildi. Bazı vatandaşların taşlı saldırısı sonucu aracın camları kırıldı.

Öte yandan köy sakinleri saldırganların kendi köylerinden olmadığını belirterek, “Bunları tanımıyoruz, bu köyden değiller, dışarından provokasyon yapmaya gelmişler” dediler.  Akkuzulu Muhtarı Halil Kökmen  “Yumruk atan bizim köyümüzden biri ama olayda 5-6 kişi daha var. Onlar tanıdık değil” bilgisini verdi. Şehidin kuzeni de “Kılıçdaroğlu’nun cenazeye katılması taraftarı değildik” dedi. Polisin kendisine fotoğraflar gösterdiğini belirten  kuzen, “7 kişiden 6’sı bu köyde yaşamıyor” diye konuştu.
Ankara Valisi Vasip Şahin, provokasyona yol açan kişiler hakkında gerekli işlemlerin başlatıldığını belirterek, işlemlerin en kısa zamanda adli ve emniyet makamlarınca yürütüleceğini söyledi.

CHP liderine saldırı

AKAR’DAN SÜKÛNET ÇAĞRISI
Bu arada, Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar, Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu eve geldi. Akar, eve girmeden önce çevrede toplanan vatandaşlara sakin olmaları çağrısında bulundu.
Polis arabasının hoparlöründen evin çevresinde toplananlara seslenen Akar “Hiçbir şekilde Yener’in kanını yerde bırakmayacağız. Arkadaşlarım, şu ana kadar mesajlarınızı verdiniz, tepkilerinizi gösterdiniz simdi sükûnetle Yener’in evine gidiyoruz annesine, babasına taziyelerimizi bildirmek üzere. Burayı boşaltıyoruz” ifadelerini kullandı.
Konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu eve giren Akar, bir süre içeride kaldı. Kılıçdaroğlu daha sonra Akar, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Emniyet Genel Müdürü Celâl Uzunkaya eşliğinde evden çıktı.

Güvenlik sebebiyle yaklaşık bir saat evde bekletilen Kılıçdaroğlu, güvenlik güçleri gözetiminde zırhlı araçla evden çıkarıldı.
Kılıçdaroğlu’nun, ilçe çıkışında bu araçtan inerek, bindiği sivil plakalı araçla Genel Merkez’e gitti.
Parti yönetiminin çağrısı üzerine çok sayıda CHP’li ellerinde Türk bayraklarıyla Genel Merkez’de Kılıçdaroğlu’nu karşıladı. 
Burada halka hitap eden Kılıçdaroğlu, “Bu saldırı Türkiye’ye yapılmıştır” diyerek şu ifadeleri kullandı: “İstiyorlar ki şehit cenazelerine katılmayayım, ama ben katılacağım. Bu şehitler 82 milyonundur. Bunların cenazeye, ezana da saygısı yok. Siz namazdan, şehitten ne istiyorsunuz. Biz şehitler arasında hiçbir zaman ayrım yapmadık. Uğradığım saldırı beni üzmedi. Beni üzen şey şehide saygısızlıktır. Şehidimizin namazı bile doğru dürüst kılınmadı. Bu, o köye dışarıdan gelenlerin saldırısıdır. Ne yaparlarsa yapsınlar bizi yıldıramayacaklar.”

SALDIRIYI KINADILAR

MHP lideri Devlet Bahçeli:  Kabulü mümkün değildir. İçişleri Bakanı çok yönlü incelemeli. O adama yumruk attıracak kadar ne yaptın sen Kemal Kılıçdaroğlu? İki gün sonra taziye evine gitsen acısının hafiflediği bir ortamda başsağlığı dilesen ne olur. Ankara’nın dışında hangi cenaze törenlerine bu kadar iştahla katıldın?
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın:  Şiddet, demokratik bir hak arama ve tepki verme yöntemi olamaz. Kimsenin hukukun dışına çıkmasına müsaade edilmeyecektir.  Gerekli hukuki süreç başlatılmıştır.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:  Bir şehit cenazemizde böyle bir olayın kabul edilmesi elbette mümkün değildir. Geçmiş olsun. Olayın takipçisi olacağım. Bütün güvenlik görevlileri ve birim amirleri olay yerinde. Aynı zamanda sabır ve itidal tavsiye ediyoruz.
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül:  Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik menfur saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddetin hiçbir türünün demokratik siyasete gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik:  Her türlü şiddet eylemini kınıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun diyoruz. Hukuk dışına çıkmaya kimsenin hakkı yoktur. Şiddet bir hak arama ya da protesto yolu değildir. Sorumlular açığa çıkarılacak ve gereken yasal işlem yapılacaktır.
TBMM Başkanı Mustafa Şentop:  Bunu yapanların bir provokasyon içerisinde olduklarını düşünüyorum. Arkasındaki planlamanın da ortaya çıkarılması gerektiği kanaatindeyim. En kısa zamanda bunu temenni ediyorum.
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım: Şehitlerimizin acısını yüreğimizde hissettiğimiz bu günlerde birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımız var. Biz hep birlikte Türkiye’yiz. Gün ayrışma günü değil, teröre karşı birlik olma günüdür. Sayın Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu:  Ne yazık ki bugün talihsiz bir olay yaşadı. Ama kendisi çok iyi. Orada bu hareketi yapman vatandaşlarımız değil, bu hareketi yapanlar talimat almış kişilerdir. Benim vatandaşım öyle bir şey yapmaz. Göreceksiniz bu sefer sevgi ve saygı kazanacak.

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...