Bakan Soylu: Saldırı organize bir hareket değil

Bakan Soylu: Saldırı organize bir hareket değil

POLİTİKA Haberleri

"Ortada organize bir provokasyon ve dışarıdan adam taşıma yok. Bu olay üzerinden siyasal bir rant çıkarmak da son derece tehlikeli."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik Çubuk'taki saldırı konusunda "Neresinden bakarsanız bakın müessif bir hadisedir. Alışkanlıklarımızla, kültürümüzle, yaşantımızla örtüşmeyen bir hadisedir" dedi. Siyasetçilerin zaman zaman bireysel veya bir grup tarafından tepkilerle karşılaşabileceğini kaydeden Soylu, "Ancak burada, bu tepkinin fiziki saldırıya dönüşmesi söz konusudur ve bizim bunu tasvip etmemiz, elbette ki mümkün değildir" ifadelerini kullandı.
Hem sosyal medyada hem de Cumhuriyet Halk Partisi yöneticileri tarafından, "Hadisenin dışarıdan kaynaklanan bir provokasyon olduğu, başka yerlerden otobüslerle insan taşındığı" iddialarının dile getirildiğini belirten Soylu, şöyle devam etti:
 

SALDIRGANLAR AYNI KÖYDEN
"Biz de bu iddiaların gerçek olup olmadığını araştırmak için müfettişlerimizi, ilgili emniyet ve jandarma birimlerimizi görevlendirdik. Şimdiye kadar yapılan çalışmalarda olayın dışarıdan bir provokasyonla ilgisi olduğuna dair herhangi bir bulguya, somut bir delile, kişiye veya kişilere rastlamadığımızı ifade etmek isterim. Ayrıca fotoğraflarda Sayın Kılıçdaroğlu'na yumruk attığı görülen kişinin de şehidimizin hısımı, yakını ve köylüsü olduğu tespit edilmiştir. Bu olayın, dışarıdan kaynaklanan bir provokasyon olduğu tarafımızdan tespit edilememiştir. Gözaltına aldıklarımız da olaya karıştıklarını tespit ettiklerimizin birçoğu da Akkuzulu Mahallesi'nin sakinleridir."
Soylu, "Yaptığımız ilk değerlendirmelerde, ortada organize bir provokasyon olmadığı, dışarıdan adam taşıma gibi bir organizasyon ve buna ait bir delil veya bulgu da mevcut olmadığı görülmüştür. Elbette ki tepkinin bu hâle dönüşmesi ne kadar yanlışsa, bu karşı karşıya kalınan olay üzerinden siyasal bir rant çıkarmak da o kadar tehlikeli ve yanlıştır." dedi.

KILIÇDAROĞLU HABER VERMEDİ
Yetkililerin, Kılıçdaroğlu'nun cenaze törenine geleceğine dair bilgisinin olmadığını dile getiren Soylu, "Bunun önemi şuradadır, seçimin hemen akabinde oluşan bir cenaze olmasındandır. Takdir edersiniz ki seçimdeki pozisyonları açık ve nettir. CHP'nin HDP ile olan teması ve HDP'nin PKK'dan kendisini ayrıştırmayan politikaları, tamamen kamuoyunun önünde gerçekleşmiştir. PKK'nın terörist saldırısıyla evladımızı şehit ettiği, acının ve duygusallığın oluştuğu bir cenazede bu hesap edilmeli. Kılıçdaroğlu'nun bu cenazeye gelişi haber verilmeliydi" ifadelerini kullandı.
Soylu, istifasını isteyen CHP’ye de şu cevabı verdi: Ülkemin, milletimin menfaatlerine bir halel gelmesinde her zaman sorumluluk hissederim ve bunun gereğini yapmaktan da çekinmem ve tereddüt etmem. Memleketime, ülkeme, milletime yapmış olduğum hizmetin bedelini de ödemeye hazırım. Bunun tayin edicisi ne Kılıçdaroğlu'dur ne de avanesidir. Bunun tayin edicisi Sayın Cumhurbaşkanımız ve Cumhurbaşkanımıza bu yetkiyi veren aziz milletimizdir.

'KALABALIKTA GALEYANA GELDİM'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Osman Sarıgün'ün (60) savcılık sorgusu tamamlandı. Jandarmadan elleri kelepçeli çıkarılıp, Çubuk Adliyesine götürülen Sarıgün’ün gözaltı süresi ise uzatıldı. Osman Sarıgün'ün, jandarmadaki ilk ifadesinde, kalabalık arasında galeyana gelerek, Kılıçdaroğlu'na yumruk attığını söylediği belirtildi. Sarıgün'ün, terör bağlantısı ise tespit edilmedi. Olayla ilgili gözaltına alınan ve adliyeye çıkarılan  biri kadın 9 kişiden, 5’i adli kontrolle olmak üzere 8’i serbest bırakıldı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...