Davutoğlu’ndan tartışılacak açıklamalar

Davutoğlu’ndan tartışılacak açıklamalar

POLİTİKA Haberleri

Yeni parti kuracağı söylenen Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu sosyal medya hesabından manifesto gibi bir açıklama yayınladı.

AK Parti’den bahsederken ‘partimiz’ ifadelerini kullanan Davutoğlu, birçok konuda tartışılacak ifadeler kullandı. “Cumhurbaşkanlığı toplumun yarısıyla kopuş yaşıyor” diyen Davutoğlu ‘metal yorgunluğu’ ifadeleri ile teşkilatın küstürüldüğünü ileri sürdü. MHP ile yapılan ittifak siyasetinin AK Parti’ye yaramadığını söyleyen Davutoğlu “Seçim sonuçları, ittifak siyasetinin hem oy oranı hem de parti kimliği açısından partimize zarar verdiğini ortaya koymuştur. Partimiz, ittifak içi yarışta da ittifaklar arası yarışta da hedeflerine ulaşamamış, yönettiği birçok belediyeyi kaybetmiştir” dedi. Partinin yenilenme ihtiyacı içinde olduğunu belirten Ahmet Davutoğlu, yeni hükümet sistemi ile ilgili “Ciddi ve samimi bir muhasebe yapmamız gerekmektedir” ifadelerini kullandı. Yeni sistemin yürütmede çok başlılık sorununu çözdüğünü ancak yürütmeyi yasama ve yargı karşısında baskın kılarak kuvvetler ayrılığı ilkesini zedelediğini ileri süren Davutoğlu, partili cumhurbaşkanlığı uygulamasının da yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...