'Trump ile yakında görüşme olabilir'

'Trump ile yakında görüşme olabilir'

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’nin açılışının 99. yıl dönümü ve 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Meclis’te düzenlenen resepsiyona katılarak gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Erdoğan özetle şunları söyledi:

∂ (YSK’nın ara kararı): Herhangi bir yoruma girmeyeyim. 9 maddede itiraz vardı. Diğer 8’i üzerinde de onların incelenmesine ayrıca karar vermişler. Şu anda izliyoruz. Onlar da tabii çok çok ciddi başlıklar. Onlar da incelendikten sonra nihai kararı bekleyeceğiz.

∂ (Türkiye İttifakı’nın anlamı): Cumhur İttifakı’nın farklı bir versiyonudur. Biz şu anda 82 milyonu ayırarak konuşamayız. 82 milyonu biz bir ittifak içerisinde ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ olarak topluyoruz. Kastımız da budur.

∂ (ABD Başkanı ile görüşme ya da Türkiye’ye ziyareti): Olabilir. Şu anda randevu planımız kendisinden oldu. Bugünlerde olabilir.

∂ (Kabine revizyonu): Medya veya birileri istedi diye eğer kabine değişikliği yoluna gidecek olursak, bu ülkede istikrar diye bir şey kalmaz. Eğer bir değişme gerekiyorsa onu zaten yaparız ama birilerinin siparişi üzerine ben kabine değişikliğine hiçbir zaman gitmem, böyle bir adetim yok.

BAHÇELİ’DEN SİSTEM UYARISI
Resepsiyona katılan diğer siyasiler de soruları cevaplandırırken şunları kaydetti:
∂ (MHP lideri Devlet Bahçeli): YSK’nın kararlar için olumlu, olumsuz diye bir sorgulama yapmamız bu çalışmaya gölge düşürmesin. Hakimlere saygılı olmak lazım.

∂ Cumhur İttifakı’nı oluşturan partilerin sözcüleri dışında hangi partinin sözcüsü ne söylemiş, bu söylediklerinin arasında bir ağız birliği, söz birliği ne var, bir de Ahmet Davutoğlu’nun bir gün evvel yapmış olduğu açıklamayla ne kadar örtüşüyor? Bütün bunları dikkate aldığınız vakit, Türkiye’de gelecekle ilgili yeni bir şekillenme arzusu taşıyan bir anlayışın yavaş yavaş gündem bulmaya çalıştığı bir ortamda olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Parlamenter sisteme tekrar dönmek için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi üzerindeki eleştirileri yoğunlaştırıyorlar.

∂ Ülke için çok hayırlı gelişmelerin olduğu kanaatindeyim. Yani her siyasi partideki kamburlar, keneler, yavaş yavaş ayıklanacak.

∂ (AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım):  YSK’nın kararına yorum yapmam yanlış olur. Süreç tamamlanmış değil, kanaat belirtmem doğru olmaz. Çünkü işin konusu benim.

SOYLU: YALAN RÜZGARI VAR
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP liderine yönelik saldırıyla ilgili soruyu cevaplandırdı:
∂ Kılıçdaroğlu bana sorsa ben gitmemesinin daha doğru olabileceğini çok net bir şekilde söylerim. Çünkü ortamı takip ediyorum. Biz terörle mücadele ediyoruz. Bir cenazede Kılıçdaroğlu’nu mu muhafaza edemeyeceğiz ve koruyamayacağız. Haber verse oradan nasıl gelmişse o şekilde oradan çıkar. Kemal Kılıçdaroğlu’nun etrafında o anda sadece 41 koruma görevlisi var. Kendi koruma görevlisi sayısı 18’dir.

∂ Muhtarın bilgisi ve haberi olduğunu söylüyor, muhtar açıklama yapıyor ‘Haber yok.’ diyor. Ailenin bilgisi olduğu söyleniyor, aile açıklama yapıyor, ‘Bizim bilgimiz yoktur, artık bizi rahat bıraksın, biz dua etmek istiyoruz.’ diyor. Elde sopalar vardı diyor, sopalarla ilgili kimsenin bir bilgisi, görgüsü veya böyle bir değerlendirme yok. Bir yalan rüzgarı ile karşı karşıyayız. Ben bu yalan rüzgarından yoruldum.

∂ (Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar): F-35 projesi kapsamında şu anda dört pilotumuz fiilen uçuyor, iki pilotumuz uçuş eğitimine hazırlık yapıyor. 35-40 personelimizin eğitimi de sürüyor. Suriye konusunda ABD’nin bizim tezlerimize yaklaştığını görüyoruz.

∂ (Yeni askerlik sistemi): Çalışmalarımız bitmek üzere. Kısa süre kaldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...