Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dışişleri Komisyonu Başkanı Bozkır, Rusya Ankara Büyükelçisi Yerhov ile görüştü

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Dışişleri Komisyonu Başkanı Bozkır, Rusya Ankara Büyükelçisi Yerhov ile görüştü

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, "S400 alımı ne NATO ittifakına ne Amerika Birleşik Devletleri'ne karşı bir hareket değildir. Türkiye'nin güvenliği ile alakalıdır. O nedenle Rusya Federasyonu ile imzaladığımız anlaşmaya sadık olarak bunu sürdürüyoruz" dedi.

Bozkır, Rusya Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov ile makamında görüştü. Bozkır, Rusya Federasyonu Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko'nun yarın Türkiye'yi ziyaret edeceğini belirterek, Matviyenko'nun TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile görüşeceğini aktardı. 
Yerhov, Rusya Federasyonu Konsey Başkanı Matviyenko'nun Ankara'ya geleceğini kaydederek, Türkiye-Rusya Federasyonu işbirliğinin ilerletilmesi için çalıştıklarını belirtti. 
S400 füzelerinin alımının 2020 yılına ertelenmesine ilişkin soruya Bozkır, "Türkiye'nin güvenliği ile ilgili attığı adımdır. On yıllık bir süre zarfında Amerika, İtalya, Fransa ve Çin ile yapılan görüşmeler sonrasında Rusya Federasyonu ile bir anlaşma imzalanmıştır. Türkiye anlaşmayı imzalarken duyduğu bütün güveni muhafaza etmektedir. S400 anlaşmasının tatbikatı yolunda herhangi bir sıkıntı duymamaktadır. Amerika Birleşik Devletleri ile S400 alımından doğan bazı sıkıntılar mevcut. Bizim amacımız konuşarak, çözüm bularak, ilerlemektir. S400 alımı ne NATO ittifakına ne Amerika Birleşik Devletleri'ne karşı bir hareket değildir. Türkiye'nin güvenliği ile alakalıdır. O nedenle Rusya Federasyonu ile imzaladığımız anlaşmaya sadık olarak bunu sürdürüyoruz" yanıtını verdi. 
Yerhov ise S400 füzelerine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının açık olduğunu kaydederek, "Anlaşma bitti, uygulanması için bekliyor. Türk medyası ve Türk halkı Cumhurbaşkanı'na güvenmelidir" ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...