Sandık başında 96 CHP üyesi

Sandık başında 96 CHP üyesi

POLİTİKA Haberleri

İstanbul seçiminde hukuksuz yere görevlendirilen sandık başkanlarının 96’sının CHP, 7’sinin HDP üyesi olduğu ortaya çıktı.

Yenilenmesine karar verilen İstanbul seçimleriyle ilgili tartışmalar sürerken, AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, çarpıcı bir açıklamada bulundu. Yıldırım, katıldığı bir televizyon programında 31 Mart günü hukuksuz şekilde sandık başına yerleştirilen sandık başkanlarının 96’sının CHP üyesi olduğunu duyurdu.
İstanbul’da aralarında 10 kamudan ihraç edilen, 3 görevden uzaklaştırılan, 397 işsiz, 88 emekli, 20 askeri personel, 5286 özel sektörde çalışan ile 84 işçinin de aralarında bulunduğu 6 bin 664 kişi sandık başlarına oturtulmuştu. Bu durumun planlı bir hırsızlığın işareti olabileceğini söyleyen Yıldırım, “İstanbul’da görevlendirilen sandık başkanlarından 96’sı CHP üyesi. Bu olamaz. 3 bin 389 sandık kurulu başkanının birinci derece arkabası CHP’li. Sandık kurulunda görev almış. Bu da olamaz. Yaklaşık 60 bin civarında görevlendirme var. Bunun üçte biri görev alması kanunen yasak olan kişiler. Taşeron kadrosuna geçenler, askerler, belediye şirketinde çalışanlar, zabıta, KHK ile çıkarılanlar velhasıl toplam 19 bin 742. Burada masum bir iş olduğunu görmüyorum. Burada bilinçli yapılmış işlem var. 123 sandığın 22’sinde oy sayım cetvelleri boş, bir şey yazılmamış. 101 sandıkta ise imza yok. Yaklaşık 42 bin oya tekabül ediyor. 42 bin oy seçimi sakatlamaya yetiyor. Olay bu yani” diye konuştu.
31 Mart’ta sandık başlarında tartışma ve kavga yaşanmamasına da dikkat çeken Yıldırım, “Sandıklar, mahaller huzur evi gibi. Herkes sakin. Bu şaşırtıcı. Bir gariplik var. Ölü sessizliği var. Orada burada dolaşan, seçmenler üzerinde gözetleme yapan kimse yok. Bu çok dikkati çekti” dedikten sonra şu özeleştiride bulundu: “İktidar partisi olup böyle bir durumla karşı karşıya kalmak bizim için zor bir iş. Oy verenlerin hakkına sahip olmada görevimizi layıkıyla yapamadık.”
Araştırmalarda sandık kurulu başkanlarının 7’sinin de HDP üyesi olduğu tespit edildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...