Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’u ehline emanet edin

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’u ehline emanet edin

POLİTİKA Haberleri

Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin neden iptal edildiğini detaylı bir şekilde anlatan Cumhurbaşkanı, “Bu kararı ülkemizi karalamak için fırsata çevirmek isteyenlere cevabı sandıkta verelim” dedi.

22 SANDIĞIN OYU YOK EDİLDİ
Yüksek Seçim Kurulu partimizin yaptığı itiraz üzerine kanuna aykırı sandık üyesi atanan 22 sandıkta oy sayım döküm cetvelinin kayıp olduğunu ve boş olarak işlendiğini tespit etmiştir. Bir başka ifadeyle şaibeli sandık kurulu üyeleri 22 sandığın oyunu yok etmiştir. Yine YSK kanuna aykırı sandık kurulu üyelerinin görev yaptığı 101 sandıktaki oy sayım döküm cetvellerinin imzasız ve mühürsüz olarak sisteme işlendiğini belirlemiştir. Kanuna aykırı her işlemin birden gerçekleştiği toplamda 42 bin oya tekabül eden 123 sandık ortaya çıkarmıştır. Şimdi diyorlar ki ne oldu. Oyları çaldılar, bu kadar açık ve net. Bu gün itibariyle 123 sandıktaki 42 bin oyun akıbetinin tespiti mümkün değildir, çünkü oylar çalındı. Aradaki farkın 13 binlere düşmüş olmasını itiraf ediyorlar. 29 binden başlayıp 13 bine kadar geliyor. Bu kadar kapanıyorsa, burada bir şaibe yok mu? 16 bin oy çalındı. YSK haklı olarak yenilenme kararı vermiştir. Kurul kararını verirken, hem bu durumu hem de oy sayım döküm cetvelindeki usulsüzlükleri gözeterek dikkate almıştır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...