Bakan Çavuşoğlu'ndan önemli 'güvenli bölge' açıklaması

Düzenleyen:
Bakan Çavuşoğlu'ndan önemli 'güvenli bölge' açıklaması

POLİTİKA Haberleri

Dışişleri Bakanı Çavuoğlu, ABD ile güvenli bölge mutabakatı sonrası açıklama yaptı. Çavuşoğlu, "Henüz daha detaylandırılması gereken birçok konu var. İHA'larımız bölgede uçuşlarına başladı. Burada amaç bir güvenli bölgie oluşturulması. Amaç YPG ve PKK'lıların çıkarılması" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sierra Leone Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Nabeela Tunis ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu görüşme sonrası açıklama yaptı. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Henüz daha detaylandırılması gereken birçok konu var. İHA'larımız bölgede uçuşlarına başladı. Burada amaç bir güvenli bölgie oluşturulması. Amaç YPG ve PKK'lıların çıkarılması" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Trump'ın 20 mil sözü var, YPG'nin çıkarılması gerekiyor. ABD'nin oyalama taktiği geçerli olmayacaktır" şeklinde konuştu. 

F-35'lerle ilgili de açıklamada bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Türkiye'nin F-35 programından çıkarılması söz konusu değildir" dedi. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...