Süleyman Soylu: Planlama çok güçlü bir şekilde yapıldı

Düzenleyen:
Süleyman Soylu: Planlama çok güçlü bir şekilde yapıldı

POLİTİKA Haberleri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu canlı yayında Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başları;

NATO ülkeleri içinde DEAŞ ile mücadele eden başka bir ülke yok.

Zeytin Dalı Harekatı'da gerçekleşirken, bugünkü reaksiyonlar o gün de vardı. "Orada ne işiniz var?" gibi tepkiler o gün de vardı.

Türkiye kararlılığını ortaya koydu.

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı'nın bize avantajları ve dezavantajları var. Mühimmat anlamında çok daha iyiyiz. Dezavantajlarımız ise müttefiklerimizin 30 bin TIR'lık bir takviyesi var. 

Kimin kim olduğunu uzun zamandır biliyoruz.

Türkiye'yi bu harekattan vazgeçirmeye yönelik adımlar var. NATO sekreteri çok net bir açıklama yaptı; "Bu meşrudur" dedi.

Her şeyin bir saati var. Çok iyi planlanmış, kendi ölçeği içinde yürüttüğü bir harekatı var. Planlama çok güçlü bir şekilde yapıldı.

PKK, PYD yanında HDP de o kanadın içinde kendine yer buldu. Bu bir savaş değil. Bu bir terörle mücadele. Sınır ötesi harekat. Türkiye teröristlere ait bir kampı yok etmek üzere kendi adına meşru bir harekatın içerisinde. Uluslararası alanda meşru bir harekatın içerisinde

Türkiye'yi karşı karşıya bıraktıkları terör koridoru meselesinde, defalarca söyledik. Güvenli mesele tam da bunu işaret eden bir meseledir.

O bölgenin insanları da yoksullaştırmadık. Olağanüstü adımlar atıldı.

Biz bu haritalarla büyüdük. Türkiye çok güçlü bir akılla bu günlere geldi. Geçmişi tamamen silip atmak doğru değil. Zeytin Dalı'nda mühimmatımız bitecek mi diye endişeliydik. Ambargoluyduk çünkü. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...