Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir millet adeta yeniden doğuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir millet adeta yeniden doğuyor

POLİTİKA Haberleri

“Dayatmayla karşımıza çıkanlara cevabımızı meşru gücümüzle vermekten asla çekinmiyoruz, çekinmeyeceğiz.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından millete seslendi. Müslümanların ve vatandaşların Kurban Bayramını tebrik eden Erdoğan, özetle şunları söyledi:
∂ Türkiye bugün yeni bir diriliş mücadelesi veriyor, yedi düvele karşı vatan müdafaası yapıyoruz.
∂ Ayasofya’nın sıradan bir müze yerine yapılış amacına uygun ibadethane olarak kullanılmasının her inançtan insanı mutlu ettiğine inanıyoruz.
∂ Ayasofya’nın yeniden ibadete açılışı, secdelerle buluşması camilerden bir caminin hizmete girmesi demek değildir. Bu adımla bir milletin adeta yeniden doğuşuna şahitlik ediyoruz.
∂ Camilerimiz bu ülkenin siluetinde ne kadar öne çıkıyorsa hedeflerimize o kadar yaklaşıyoruz demektir. Buna karşılık camilerimiz ne kadar boş kalırsa gönül toprağımız o kadar çoraklaşıyor demektir.
∂ Ülkemizde bir kesim yapılan yollara, köprülere, havalimanlarına, yüksek teknoloji atılımlarına, savunma sanayi projelerine, siyasi ve diplomatik hamlelere ne tepki veriyorsa Ayasofya’ya da o tepkiyi göstermiştir. Amaç öz güven sahibi büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasının önüne geçmektir, geçemeyeceksiniz, engelleyemeyeceksiniz ve ok yaydan çıkmıştır ve maksuda ulaşacaktır.
∂ Bu tür tavırlar faşizmin, dogmatizmin, tahammülsüzlüğün en kara, en vahşi, en kin ve nefret kokan biçiminin tezahürleridir.
∂ 24 saat açık kalacak Ayasofya Camii’nde 500 kişilik güvenlik ekibi sürekli görev yapacak.
∂ Bugün yeniden yemin ediyoruz ki ezanımıza, bayrağımıza, vatanımıza kimsenin el uzatmasına izin vermeyeceğiz.
∂ Dayatmayla karşımıza çıkanlara cevabımızı uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru gücümüzle vermekten asla çekinmiyoruz, çekinmeyeceğiz.
∂ Müzakere ve adil anlaşmalar yoluyla çözülebilecek meselelerde oldubittiyle ülkemizi dışlamaya kalkanlar her seferinde bu cevapla karşılaşacaklarını bilmelidir.
∂ Bizim kimsenin hakkında, hukukunda, toprağında, huzurunda, zenginliğinde gözümüz yok. Tek arzumuz ve tüm gayretimiz kendi hakkımızı, hukukumuzu, çıkarlarımızı korumaktır.
∂ Yükseköğrenim öğrencilerimizin kredi ve burs ödemelerini bayram öncesi tamamlayacağız.
∂ (CHP Kurultayı): Kongre yaptılar, söyledikleri ‘Biz geliyoruz’. Neye geliyorsun? Projen var mı, yok.

FINDIK FİYATI 22.5 LİRA
Erdoğan, konuşmasının son bölümünde fındık üreticilerine yönelik şu mesajı verdi: Fındık alım fiyatını, yüzde 50 sağlam iç esasına göre Giresun kalite kabuklu için 22,5, levant kalite kabuklu için 22 lira olarak belirledik. Destekleme ödemeleriyle fındık üreticisinin kilogramdaki kazancını 25-25,5 lira düzeyine yükseltmiş oluyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...