Tansu Çiller: İpe yürüyen başbakan bakışı bize hançer oldu

Tansu Çiller: İpe yürüyen başbakan bakışı bize hançer oldu

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski başbakanlardan Tansu Çiller, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda 12 Eylül Fotoğraf Sergisini gezdi.

Darbeleri değerlendiren Çiller yaptığı açıklamada “İpe yürüyen bir başbakanın hazin bir bakışı, arkaya dönerek bakışı, işte milletin şuuruna bir hançer gibi saplanmıştır. Ondan sonra gelen bütün siyasetçilerimizin şuurunda, zihninde bu resim sallanmış ve bir dehşet refleksi uyandırmıştır. Nice denizlerimizi ipe yolladık. Bugün Yassıada’da büyük bir dönüşümle adaletin katledildiği bu adadan demokrasi ve bir özgürlük adasına ulaştığımızı heyecanla görüyorum. e-Muhtıralarla, 15 Temmuz ile bunu gördük. Burada ilk defa iktidarlar dik durdu. 15 Temmuz'da aslında hedef alınan milletti, cumhuriyetimizdi, meclisimiz bombalandı ve Cumhurbaşkanı ailesi ile hedef alındı. Milletini meydanlara davet etti. Öylesine davetti ki bu, millet koşa koşa gitti ve tankların önünde durdu” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...