Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Memleket Partisi resmen kuruldu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Memleket Partisi resmen kuruldu

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Memleket Partisi Kurucular Heyeti Başkanı Hakkı Akalın kuruluş başvurusunu yaptı.

Açıklama Memleket Partisi Sözcüsü Gaye Usluer tarafından yapıldı. Usluer, eski Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin başkanlığındaki Memleket Partisinin kuruluş dilekçesinin, İçişleri Bakanlığına sunulduğunu bildirdi. Partinin Balgat'taki genel merkez binasında açıklama yapan Usluer, sabah saatlerinde İçişleri Bakanlığına partinin kuruluşu için başvuru yaptıklarını, öğleden sonra da Bakanlıktan "alındı belgesini" aldıklarını bizzat söyledi. 

Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki 110'uncu siyasal parti
Gaye Usluer, Memleket Partisinin, Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki 110'uncu siyasal parti olduğunu belirterek, " 'Geleceğimizi geri alacağız' diyoruz. Bu ülkenin gençleri için, bu ülkede yaşayan herkes için Memleket Partisi olarak geleceğimizi barışla, özgürlükle ve yeniden demokrasiyle taçlandırmak üzere bugün sizlere burada söz veriyoruz." diye konuştu.

Partinin sloganı "MAVİ"
Sloganlarının "MAVİ" olduğunu dile getiren Usluer, "Mavi huzur demek, mavi kucaklamak demek. Mavi adalet demek, mavi birlikteyiz demek. Birlikte yürüyeceğiz demek, geleceği birlikte kazanacağız demek." diye konuştu. Usluer, sloganlarındaki, "m" harfinin memleket, "a" harfinin adalet, "v" harfinin vicdan, "i" harfinin işsizlere iş anlamlarını taşıdığını söyledi.

Logoları da belli
Beyaz bayrak üzerinde mavi simgelerden oluşan parti logosunun temasını oluşturan yuvarlak döngünün, "aile, ulus, birlik ve beraberlik" anlamını taşıdığı, logodaki birbirinden bağımsız spiraller şeklindeki döngünün "huzuru, enerjiyi ve mutluluğu" ifade ettiği belirtildi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...