Cumhurbaşkanı Erdoğan normalleşme takvimini açıkladı

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan normalleşme takvimini açıkladı

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgına ilişkin yeni kararları açıkladı: Yeme-içme yerleri 07.00-21.00 saatleri arasında masaya servis, 24.00’e kadar da paket hizmeti verecek. Kafeler de 07.00-21.00 arasında açık olacak.

Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe Külliyesi’nde toplandı. Salgınla ilgili vaka ve ölüm sayılarının azalmaya devam etmesiyle birlikte atılacak yeni adımların değerlendirildiği toplantı, yaklaşık 3 saat 40 dakika sürdü.

661 MİLYAR LİRALIK DESTEK VERDİK
Cumhurbaşkanı şu değerlendirmeleri yaptı:
Toplamda 661 milyar lirayı bulan hibe ve desteklerin, ülkemizin salgın sürecini çok ciddi ekonomik kayıplara, sosyal sıkıntılara, güvenlik tehditlerine maruz kalmadan geçirmesinde çok büyük katkısı olmuştur.
(Yüzde 7’lik büyüme): Bu durum, yatırımların devam ettiğinin, dolayısıyla önümüzdeki dönemde üretimin ve istihdamın daha da artacağının işaretidir.
Kuraklık sıkıntısının tehdidi altında olan bölgelerimizdeki çiftçilerimize, sulama sistemlerini modernleştirmeleri için 150 milyon lira hibe vereceğiz.
İnşallah önümüzdeki günlerde enerji konusunda yeni sevindirici haberleri kamuoyuyla paylaşmayı sürdüreceğiz.

ERDOĞAN: 2053 VİZYONU İÇİN KOLLARI SIVAMALIYIZ
Büyük Çamlıca Camii bu asrın sembol eseridir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslenirken şu mesajları verdi:
Ülkemizi ve milletimizi kısır çekişmelerin, sahte gündemlerin, karanlık senaryoların kıskacına hapsetmek isteyenlere eyvallah etmedik, etmeyeceğiz.
Kalkınmanın temel altyapısı olan ulaşım meselesini kökten çözmüş bulunuyoruz. Artık Edirne'den otoyola giren bir vatandaşımız, 1200 kilometre boyunca Şanlıurfa'ya kadar kesintisiz seyahat edebilecek.
Çamlıca'nın tepesindeki Büyük Çamlıca Camii ve dikilen kule bu asrın sembol eserlerindendir.   
Taksim Camii'nden yankılanan sese karşı dile getirilen rahatsızlıkların gerisinde, güçlü ve büyük Türkiye'nin ayak seslerinden, milletimizin istiklaline ve istikbaline sahip çıkma iradesinden duyulan korku vardır.
Bizim 2023 hedeflerimizi ilk ifade etmemizin üzerinden 10 yıl geçtiğini göz önüne aldığımızda, 2053 vizyonu için hemen kolları sıvamamızın şart olduğu ortadadır.

Erdoğan, salgın dönemine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak alınan kararları açıkladı:

AŞIDA SEFERBERLİK
Kabine toplantımızda, yarından (bugünden) itibaren devreye girecek kademeli normalleşmenin yeni adımlarıyla ilgili istişarelerimizi gerçekleştirdik.
Haziranı tam manasıyla bir aşı seferberliği ayına dönüştürmek için imkânları sonuna kadar zorlayacağız.
BioNTech, Sinovac ve Sputnik V gibi sözleşmesi yapılan farklı aşılardan haziran ayında mümkün olan en yüksek sayıda miktarın ülkemize getirilmesi ve süratle uygulanması için yoğun hazırlık içindeyiz.
İnşallah kendi aşımıza da yıl bitmeden kavuşmuş olacağız.
Haziran ayı boyunca sokağa çıkma sınırlamaları hafta içi akşam 22.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında uygulanmaya devam edecek.
Bu sınırlama hafta sonu cumartesi 22.00 ile pazartesi sabahı 05.00 arasında, yani pazar gününün tamamını da kapsayacak şekilde uygulanacak.

SERVİS 21.00’E KADAR
Yeme-içme yerleri 07.00-21.00 saatleri arasında belirlenen kurallara göre masaya servis yapabilecek, saat 24.00’e kadar paket servisini sürdürebilecek.
Bu mekânlarda sokağa çıkma kısıtlaması olan pazar günü ise sadece paket servis hizmeti verilecek.
Kahvehane, kafe, çay bahçesi, halı saha, spor salonu, lunapark gibi işletmeler kurallar çerçevesinde pazar günü hariç 07.00-21.00 arasında çalışabilecek.
Üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibarıyla başlayacak.
Kamu kurumlarındaki esnek mesai uygulaması devam edecek.
Spor kulüpleri genel kurullarını haziranın ilk gününden itibaren, diğer kuruluşlar da ikinci yarısından itibaren gerçekleştirebilecek.

NİKÂH DÜĞÜN SERBEST
Açık ve kapalı alanlardaki nikâhlar ve nikâh şeklindeki düğün törenleri, belirlenen şartlara uygun şekilde başlayabilecek.
Temmuz ayında bu kısıtlama süreleri ve günleri, vaka ve vefat sayılarındaki değişime, aşılamada kat edilen mesafeye göre yeniden belirlenecek.



Cumhurbaşkanı Erdoğan normalleşme takvimini açıkladı

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...