Yeni Anayasa 2023’te

Yeni Anayasa 2023’te

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasanın halkın anayasası olacağını söyledi. Temmuzda Covid-19 tedbirlerinin yeniden görüşüleceğini de belirten Erdoğan, Marmara Denizi’ni müsilajdan temizleyeceklerini vurguladı.

Ebru Karatosun ANKARA

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde bir araya geldi. AK Parti Genel Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda Erdoğan, MKYK üyelerine anayasa taslağının hazır olduğu bilgisini verdi. Taslağın önce Cumhur İttifakı, sonra da muhalefet ile paylaşılacağını aktaran Erdoğan “2023’ü yeni anayasa ile taçlandıracağız. Anayasayı halkla buluşturacağız” dedi.

“MÜSİLAJI İBB’YE BIRAKAMAYIZ”
Toplantının bir önemli maddesi de son aylarda Marmara Denizi’ni saran müsilaj (deniz salyası) oldu. Bu konu üzerinde yoğun bir çalışma yapıldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bunu İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bırakamayız, bizim de üzerinde durmamız lazım. Bu işi çözmeliyiz” ifadelerini kullandı.

“YATIRIMLAR DESTEKLENECEK”
Pandeminin seyri hakkında konuşan Erdoğan, aşıda hedefin 300 milyon doz olduğunu aktardı. Temmuzda tedbirlerin tekrar gözden geçirileceğini de vurguladı. Bu arada, Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, bir sunum yaptı. Türkiye’nin pandemi döneminde başarılı bir süreç geçirdiğine dikkat çekerek, büyüme hızında dünyada Çin’den sonra 2’nci sırada olduğumuzu dile getirdi. Sunumda, faizi indirmek yerine, önemli olanın cari açığı kapatmak olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte yatırımcıların işlerinin kolaylaşacağını ve bu konuda desteklerin artırılması gerektiğini söyledi.


“KADINA ŞİDDET %30 AZALDI”
Toplantıda bilgi veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da İstanbul Sözleşmesi’nden çekildikten sonra kadına şiddet olaylarında yüzde 30’luk bir düşüş olduğunu anlattı. Bakan Soylu “Kadına şiddetle mücadelede taviz vermeyeceğiz. ‘İstanbul Sözleşmesi’nden çekildiniz, kadına şiddet olayları arttı’ gibi bir algı vardı. Kadına şiddetle mücadelemiz sözleşmeye bağlı kalamaz. Bununla mücadelemiz devam ediyor” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...