Miçotakis'ten Türkiye mesajı: Pozitif bir gündeme açığız

Düzenleyen:
Miçotakis'ten Türkiye mesajı: Pozitif bir gündeme açığız

POLİTİKA Haberleri

NATO'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile temaslarda bulunacağı bilinen Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, Türkiye ile pozitif bir gündeme açık olduklarını bildirdi.

Bakan Çavuşoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO'da  önemli görüşmeler gerçekleştireceğini bu görüşmelerden birinin de Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile olacağını duyurmuştu. Miçotakis'ten görüşme öncesi olumlu hava oluşturacak açıklamlar geldi.

"POZİTİF BİR GÜNDEME AÇIĞIZ"
Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, başkent Atina'da gerçekleştirilen Avrupa Birliği (AB) Üyesi Güney Avrupa Ülkeleri (MED7) Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın açılışında açıklamalarda bulundu. Miçotakis, Türkiye ile ilişkilere yönelik yaptığı değerlendirmede, "Avrupa Birliği tarafından belirlenen koşullara uyması şartıyla Türkiye ile kademeli, orantılı, tersine çevrilebilir ve pozitif bir gündeme açığız" ifadelerini kullandı.

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, pazartesi günü Brüksel'deki NATO Zirvesi'nin oturum arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...