Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çavuşoğlu: Amacımız tüm Afrika ülkelerinde büyükelçilik açmak

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Çavuşoğlu: Amacımız tüm Afrika ülkelerinde büyükelçilik açmak

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "13 yıl içinde 27 yeni büyükelçilik Ankara'da açıldı. Bu da ilişkilerimizin geldiği noktayı gösteriyor. Bizim de amacımız tüm Afrika ülkelerinde büyükelçilik açmak" açıklamalarında bulundu.

Zimbabve'nin Ankara Büyükelçiliği gerçekleştirilen törenle açıldı. Açılış töreninde basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, açılan büyükelçiliğin Türkiye’nin Zimbabve ile ikili ilişkiler açısından önemli olduğunu vurguladı.

ÇAVUŞOĞLU: AMACIMIZ TÜM AFRİKA ÜLKELERİNDE ELÇİLİK AÇMAK
Zimbabve ve Gine Bissau’nun Ankara’da büyükelçilik açmasıyla birlikte Ankara’daki Afrika ülkelerinin büyükelçilik sayısının 37’ye çıkacağı bilgisini veren Bakan Çavuşoğlu, “13 yıl önce bu rakam sadece 10'du. 13 yıl içinde 27 yeni büyükelçilik Ankara'da açıldı. Bu da ilişkilerimizin geldiği noktayı gösteriyor. Bizim de amacımız tüm Afrika ülkelerinde büyükelçilik açmak. Şu anda 43 olan Afrika'daki büyükelçilik sayımızı yakında Gine Bissau da büyükelçilik açarak 44’e çıkaracağız" diye konuştu.

Ankara’da açılacak her büyükelçiliğe destek sağlayacaklarını aktaran Bakan Çavuşoğlu, "Afrika’nın bizim kalbimizde ayrı bir yeri var. İlişkilerimizi eşitlik, ortaklık temelinde daha da güçlendirme arzusundayız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Afrika'nın kalkınması için tüm imkanlarımızı seferber ettik" şeklinde konuştu.

"İŞ BİRLİĞİMİZİ KAZAN-KAZAN ANLAYIŞIYLA GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ"
Türkiye’de öğrenim gören yabancı öğrencilerin büyük bir bölümünün Afrikalı öğrencilerden oluştuğunu hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, "Ekonomik iş birliğimizi de kazan-kazan anlayışıyla geliştirmek istiyoruz. İş insanlarımız toplam değeri 70 milyar doları aşan projelerle Afrika'nın çehresini değiştiriyor. Ama biz bunları yeterli görmüyoruz. Afrika kıtasıyla ilişkilerimizi her alanda daha da ileri taşıyacağız" açıklamalarında bulundu.

Ayrıca Bakan Çavuşoğlu ayrıca mevkidaşlarına Antalya Diplomasi Forumuna (ADF) sağladıkları katkıdan dolayı teşekkür etti.

Basın toplantısında konuşan Zimbabve Dışişleri Bakanı Frederick Shava ise Zimbabve Büyükelçiliğinin açılışının iki ülke arasındaki ilişkilerinin geliştiğinin göstergesi olduğunu aktardı.

Düzenlenen basın toplantısının ardından kurdele kesimi yapılarak açılış gerçekleştirildi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...