Bakan Çavuşoğlu: Türkiye'yi suçlamak yerine ABD kendi yanlış politikalarından vazgeçsin

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bakan Çavuşoğlu: Türkiye'yi suçlamak yerine ABD kendi yanlış politikalarından vazgeçsin

POLİTİKA Haberleri  / AA

Biden Ulusal acil durum halini bir yıl uzattığını açıklayarak "Türkiye Hükümeti’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna askeri taarruz düzenleme yönündeki eylemleri, IŞİD’i yenilgiye uğratma çabasına zarar veriyor" açıklamasına Bakan Çavuşoğlu'ndan çok sert yanıt.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Suriye ile olan Ulusal Acil Durum halini bir yıl daha uzatması kararı Türkiye’den tepkiyle karşılandı. Biden, eski Amerikan Başkanı Donald Trump’ın hem Suriye’deki hem de Suriye’yle ilişkili durumların, ABD’nin ulusal güvenliği ve dış politikasına getirdiği alışılmadık ve olağanüstü tehditle baş etmek için ''Uluslararası Acil Ekonomik Yetkiler Yasası'' uyarınca ulusal acil durum ilan ettiği hatırlattı.

BİDEN’IN MEKTUBU

Biden bu durumun 14 Ekim 2021’den sonra da devam etmesine karar verdiğini söyleyerek mektubunda, “Suriye’deki ve Suriye’yle ilişkili durumlar, özellikle de Türkiye Hükümeti’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna askeri taarruz düzenleme yönündeki eylemleri, IŞİD’i yenilgiye uğratma çabasına zarar veriyor, sivilleri tehlikeye atıyor; bölgede barış, güvenlik ve istikrarı zedeleme tehdidi barındırıyor ve ABD’nin ulusal güvenliği ve dış politikasına karşı alışılmadık ve olağanüstü bir tehdit oluşturmayı sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU’NDAN BİDEN’A TEPKİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD Başkanı Biden’ın Türkiye’ye yönelik suçlamalarına tepki göstererek "Türkiye'yi suçlamak yerine ABD, kendi yanlış politikalarından vazgeçsin. Ayrıca Amerikan halkına da kongresine de daha dürüst davransın" dedi. Bakan Çavuşoğlu, Amerikan yönetiminin Kongre'ye mektup yollarken ya da Amerikan halkına bilgi verirken doğruyu söylemediğini belirtti. Çavuşoğlu ayrıca, ABD'nin Suriye'yi bölmede çalışan terör örgütüne destek verdiğini söyledi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...