Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten 'Ermenistan ile normalleşme süreci' açıklaması

Düzenleyen:
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten 'Ermenistan ile normalleşme süreci' açıklaması

POLİTİKA Haberleri

AK Parti MKYK Toplantısı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ermenistan ile normalleşme sürecine değinen Çelik, "Cumhurbaşkanımız büyük bir özveriyle arşivlerin açılmasını, tarihçelerin çalışma yapmasını ve herkesin saygıyla yaklaşmasını söylemiştir. Ermenistan arşivlerin açılma meselesine hiçbir şekilde yaklaşmadı" ifadelerini kullandı

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik gündeme dair açıklamalarda bulundu

Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle;

"Terör örgütüne karşı mücadele ediyor diyenlerin, PYD/YPG/PKK terör örgütlerinin DEAŞ'a karşı mücadele verdiklerini söyleyenlerin hangi şirketle hangi petrol bölgesine yerleştiklerini görüyoruz.

Bu şebeke faaliyetlerine karşı da tabii ki kurumlarımız gereken analizleri yapıyor, görünürde terörle mücadelenin arkasında bu çirkin insanlık düşmanı siyasi projelere verdiğimiz mücadele var. Kendisi belli bir etnik gruba yaslansa bile, terör vasıtasıyla o etnik grubun haklarıyla hiçbir ilişkisi yoktur.

Bu yüzyıl önce, ondan sonraki zamanlarda bölge halkların iradesi dışında birtakım demir kafesleri giydirmeye çalışanların mesafe aldığı süreçlerdir. Türkiye Cumhuriyeti bunlarla mücadele edebilecek, darmadağın edecek planlamalara sahiptir. Terörle mücadeleyi sürdüren bütün güvenlik güçlerimize başarı dileklerimizi iletiyoruz.

ERMENİSTAN İLE NORMALLEŞME SÜRECİ
Cumhurbaşkanımızın iradesi AK Parti döneminde çok net ortaya koymuştur. Normalleşme sürecine muhakkak surette Azerbaycan'ın olumlu bakması. Cumhurbaşkanımız büyük bir özveriyle arşivlerin açılmasını, tarihçelerin çalışma yapmasını ve herkesin saygıyla yaklaşmasını söylemiştir. Ermenistan arşivlerin açılma meselesine hiçbir şekilde yaklaşmadı.

Yıllar evvel karşılıklı adımların atılacağı protokol imzalanmıştı. Fakat o da o zaman Ermenistan Anayasa Mahkemesi'nin anayasaya aykırı bulması suretiyle ortadan kalkmıştır. Şimdi işgalin sona ermesinden sonra hem sayın Cumhurbaşkanımız hem sayın Haydar Aliyev bir vizyon ortaya koydular. Bütün bölgede tansiyonun düşürecek mekanizmanın ortaya çıkması. Buna saldırgan ve işgalci politikalardan vazgeçmesi kaydıyla Ermenistan'ın da dahil olabileceğini sayın Cumhurbaşkanımız söyledi.

'GERÇEKLEŞİRSE BİRÇOK ADIM ATILACAK'
Ermenistan'ın bu kıskaçtan çıkabilmesi için bir zemin oluştu. Bu sefer bu mekanizmanın parçası olarak hem burada olabilecekleri hem de Türkiye-Ermenistan arasında normalleşme süreci için bir irade ortaya çoktu. Cumhurbaşkanımızın en büyük hassasiyeti Azerbaycanlı kardeşlerimizin bu normalleşme sürecine olumlu bakmasıydı. Türkiye hem bölge barışına katkı sağlamak, her zamanki özgüven ve iyi niyetini göstermek bakımından bu adımı atıyor.

Normalleşme süreci gerçekleşirse birçok adım atılacak. 2019'da kesilen İstanbul-Erivan arası uçuşlar olabilir. Bu ilkeler çerçevesinde Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşı saldırgan ve işgalci politikasından vazgeçme şartıyla normalleşme süreci gerçekleşebilir. Türkiye diplomatik hazırlığa ve inisiyatif alacağı iradeye sahiptir.

EGE VE AKDENİZ'DE GÖÇMEN KRİZİ
Akdeniz Avrupa demokrasilerinin mezarı olmaya devam ediyor. Akdeniz'de küçücük botlarla demokrasinin nasıl sular altına gömdüğünü görüyoruz. Büyük lafların, büyük demokrasi vaatlerinin sulara gömdüğünü görüyoruz. Yunanistan'ın geri itmeleri, göçmenleri ölüme itmeye teşebbüstür. Botlara silah sıkıyorlar, zıpkınla delmeye çalışıyorlar, insanların üzerine ses bombası atmaya çalışıyorlar. Birçok ülke nasıl olsa sınırlarımızı savunuyor, aynı zamanda gayrimeşru eylemler Yunanistan'ın üzerine kalıyor diye sessiz kalıyor."

'MAALESEF AYNI EYLEMLER, AYNI HIZLA DEVAM EDİYOR'
Sayın Cumhurbaşkanımız bu insanlık dışı muameleleri defalarca Avrupalı muhataplarına iletti. Her seferinde 'haberimiz yoktu tekrar bakalım' diyorlar. Maalesef aynı eylemler, aynı hızla devam ediyor. Yunanistan'ın zalimane davranışı göç rotasını değiştirdi. İnsanlar daha büyük tehlikelerle karşı karşıya kalınmış olarak ölüme itilmiş oluyor. Yunanistan kendisinin zalimane davranışlarını örtmeye çalışıp, Türkiye'yi suçlamaya çalışıyor.

Göçmenlere dönük hiçbir şekilde yakalama yapmıyorlar, göçmenlere sahip çıkan politika uygulamıyorlar, sadece geri itmelerle, botları şişleyerek Yunanistan bunları kasten ölüme doğru sürüklüyor. Ülkemiz ise arama kurtarma sahasında 2 haftada 991 yakalama gerçekleştirdi. 526 kurtarma vakası gerçekleştirildi. Bunların hiçbirinde geri itme yoktur.

Biz Yunanistan'ın insanlık dışı davranışlarıyla ilgili yüzlerce belge ortaya koyacak iken Yunanistan'ın sahte belgeler ortaya koymaktan başka bir şey yoktur. Halen bir tek eleştiri bile ortaya çıkmamıştır Yunanistan'la ilgili olarak. Maalesef bu zalimane davranışı herkes izlemektedir.

RUSYA VE UKRAYNA ARASINDAKİ KRİZ
Ukrayna ve Rusya arasında tırmanışa geçen gerilimle ilgili bir başka gündem vardır. Rusya'nın Ukrayna'ya karşı taarruz gerçekleşeceğine dair çok sayıda gazete ve televizyon yayını ortaya çıktı. Böyle bir şeyin olmaması gerekir. Bölgede bir çatışmanın hiç kimseye faydası olmayacaktır. Bu konuda sayın Cumhurbaşkanımızın çok yoğun temasları var. Sayın Cumhurbaşkanımız itidal çağrısında bulundu. Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne verdiğimiz önemin altını çizdi. Arabuluculuk dahil her türlü yardımın Türkiye tarafından ortaya koyulabileceğini ifade etmiştir.

Rusya Federasyonu ile ABD arasında bir taslak ortaya çıktı. Rusya Federasyonu ve Kuzey Atlantik Anlaşması üye devletleriyle taslak anlaşmalar ortaya çıktı. 12 Ocak 2022 tarihinde NATO ile Rusya Konseyi bir araya gelerek bu durumu değerlendirecek. Umut ederiz ki tansiyonu düşürecek yol haritası ortaya çıkar.

Tüm kurumların mutabakatı ve en geniş uzlaşıyla sağlıklı bir zeminin ortaya çıkması gerektiğini düşünüyoruz. Sükunetin muhafazası önemlidir bu konuda. Seçimlerle ilgili konuların herkesi tatmin eden hukuki süreçle karara bağlanması önemlidir. İnşallah kardeş Libya bu kıskaçtan bir şekilde çıkmanın yolunu bulacaktır.

'OMICRON VARYANTI ÜLKEMİZDE DE YAYILIYOR'
Omicron varyantının çıkmasıyla birlikte Sağlık Bakanımız açıkladı ülkemizde de var ve yayılıyor. Geçen hafta inaktif aşımız Cumhurbaşkanımızın katıldığı programla açıklandı. TURKOVAC Şanlıurfa'da üretime başlandı. Şehir hastanelerimizden başlayarak aşılama için devreye alınmış olacak. Pandemiden geriye doğru baktığımızda Türkiye'nin tam kapasiteyle dünyadaki negatif örneklerden olumlu anlamda ayrışarak, büyük meydan okumayı yönetebilmesi, hem büyüklerimizin sağlığı açısından hem ailelerin sağlığı açısından, ekonomik faaliyetlerin devamı, eğitimle ilgili çeşitli stratejiler geliştirerek faaliyetin devam etmesi, aynı şekilde destek grupları vasıtasıyla sahaya inmesi, Türkiye'nin güçlü bir mücadele vermesini sağladı.

Bütün dünyada göz kamaştıran bir şekilde sağlık çalışanlarımız büyük bir mücadele ortaya koyuyorlar. Vatandaşlarımızın onların bu mücadelelerinden duyduğu memnuniyet üst düzeydedir. Bu gayretleri için kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz.

'GEÇEN YIL ZOR BİR YILDI'
Bu yılı tamamlıyoruz. Geçen yıl zor bir yıldı. Bölgemizde pek çok gelişme oldu, pandemi süreci devam etti. Tüm bu süreçler Türkiye'nin iyi yönetilmesi, hedeflerine güçlü bir şekilde ulaşılabilmesi için büyük gayretler ortaya kondu. Geçen hafta sayın Cumhurbaşkanımız Gaziantep'teydi. Bugün de bir açılış gerçekleştirdi. Bu açılışların Türkiye'nin altyapısının güçlendirilmesi bakımından devrim niteliğinde, Türkiye'nin hedeflerini gerçekleştirmesini sağlayabilecek büyük etkileri olacak.

Sayın Cumhurbaşkanımız Gaziantep'te aynı anda bir cami ve bir cemevinin açılışını gerçekleştirdi. Ülkemizde bir takım fay hattı oluşturma çabalarına baktığımızda sayın Cumhurbaşkanımızın devletimizin başı olarak aynı anda cami ve cemevinin açılışını gerçekleştirilmesi tüm bölgeye bir mesajdır."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...