Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İbrahim Kalın'dan Kazakistan açıklaması: Büyük üzüntü duyuyoruz

Düzenleyen:
İbrahim Kalın'dan Kazakistan açıklaması: Büyük üzüntü duyuyoruz

POLİTİKA Haberleri

Kazakistan'da büyüyen akaryakıt protestoları sonrası gelen ölüm haberlerine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yaşananlar sebebiyle büyük üüzntü duyduklarını açıkladı.

Kazakistan'da yapılan gaz zammına tepkilerin, sistem karşıtı isyana dönüşmesinin ardından zam kararının geri alınması, protestoları dindirmeye yetmedi. Olağanüstü hal (OHAL) uygulamasının yürürlükte olduğu ülkede yapılan eylemler sonucu, 12 polis hayatını kaybetti, 353 kişi yaralandı. Yaşanan olaylara ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın,  "Kazakistan'da yaşanan hadiselerden ve can kayıplarından büyük üzüntü duyuyoruz. Kazakistan'ın barış, istikrar ve huzuru en büyük önceliğimizdir" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE KAZAKİSTAN'IN YANIND AOLMAYA DEVAM EDECEK"
İbrahim Kalın, Kazakistan'daki olaylara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kazakistan'ın barış, istikrar ve huzuru en büyük önceliğimizdir. Türkiye her daim Kazakistan'ın yanında olmaya devam edecektir." ifadelerine de yer verdi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...