Karamollaoğlu 'işler değişti' dedi, 6'lı masaya seslendi: Yönetim ittifakı oluşturulmalı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Karamollaoğlu 'işler değişti' dedi, 6'lı masaya seslendi: Yönetim ittifakı oluşturulmalı

POLİTİKA Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı adayını henüz belirleyemeyen 'altılı masa'nın ittifaklarından olan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Seçimlerden önce bir koalisyon görüşmesinin olamayacağını her zaman söylüyordum ama işler, şartlar değişti" diyerek seçim öncesi yönetim ittifakının kurulması gerektiğini söyledi.

2023 seçimleri son günlerde siyaset gündeminin üst sıralarında yer almaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'de yaptığı açıklamada Cumhur İttifakı adayı olduğunu resmen açıklarken, Millet İttifakı'nın adayı henüz belli değil. İzmir'deki bir etkinlikte konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, seçime dair açıklamalarda bulundu.

YÖNETİM İTTİFAKI OLUŞTURULMALI

İktidar partisinden ayrılan 2 grupla birlikte 6'lı bir masa oluşturulduğunu söyleyen Saadet Partisi lideri, "Seçime giderken aslında ben seçimlerden önce bir koalisyon görüşmesinin olamayacağını her zaman söylüyordum ama işler, şartlar değişti. Şimdiden bir yönetim ittifakı oluşturulmazsa yarın seçimlerden sonra bunu oluşturmak zaman alır veya mümkün olmaz. O halde biz bir araya gelelim, ülke meselelerini görüşelim, seçime belli konularda ittifak etmiş olarak gidelim, süratle bu sistemi değiştirelim" ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu 'işler değişti' dedi, 6'lı masaya seslendi: Yönetim ittifakı oluşturulmalı

"MASANIN YAPTIĞI BUNDAN İBARET"

Her siyasi partinin kendi politikaları olduğunu dile getiren Karamollaoğlu, "Eğer biz seçim öncesi de olsa bir koalisyon oluşturuyorsak asgari müştereklerde birleşmek mecburiyetindeyiz. Şu anda 6'lı masa dediğimiz masanın yaptığı bundan ibaret" dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...