Davutoğlu'ndan adaylık sinyali! 'Görüşmeye hazırız' dedi, kulisler hareketlendi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Davutoğlu'ndan adaylık sinyali! 'Görüşmeye hazırız' dedi, kulisler hareketlendi

POLİTİKA Haberleri  / İHA

2023 seçimleri öncesi Cumhurbaşkanlığı adayını henüz belirleyemeyen Millet İttifakı cephesinden kulisleri hareketlendirecek bir açıklama daha geldi. 'Altılı masa'nın ittifaklarından olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kendisine yöneltilen "Siz neden aday olmuyorsunuz" sorusuna çok konuşulacak bir cevap verdi.

Siyaset gündeminin bir numaralı konusu 2023 seçimleri olmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde kendisinin Cumhur İttifakı'nın adayı olduğunu açıklamış ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek "Ya adaylığını açıkla ya da adayını açıkla" demişti. Bu açıklamanın ardından Millet İttifakı cephesinden aday açıklaması gelmedi ancak kulisleri hareketlendirecek gelişmeler yaşandı.

'ADAYLIK' SORUSUNA CEVAP VERDİ

CHP, DEVA Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin bir araya geldiği 'altılı masa'dan herhangi bir aday açıklaması gelmedi. Liderlerin bir isim üzerinde uzlaşamadığı iddiaları devam ederken, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ziyaret için gittiği Osmaniye'de kendisine yöneltilen 'adaylık' sorusuna çok konuşulacak bir cevap verdi.

Davutoğlu'ndan adaylık sinyali! 'Görüşmeye hazırız' dedi, kulisler hareketlendi

"MUTABAKAT OLURSA GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ"

İlçede esnaf ziyareti gerçekleştiren Davutoğlu, ziyaret ettiği çay ocağında vatandaşlarla sohbet etti. Bir vatandaşın, 2023 seçimleri seçimi için "Başbakanlık yaptınız. Siz neden aday olmuyorsunuz?" sorusu üzerine Davutoğlu, "Parti kurarken zaten aday olmuşuz. Yani iddiamız bu. Ama şimdi şu anda da adayız. Hepimiz parti olarak, hepimiz iktidara adayız ondan kaçınmıyorum. Adayım da. Ama partiler arası bir mutabakat olursa biz onu da görüşmeye hazırız" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...