Altılı masadaki lider isim verdi! Kılıçdaroğlu'nun adaylığına yeşil ışık

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Altılı masadaki lider isim verdi! Kılıçdaroğlu'nun adaylığına yeşil ışık

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Henüz 2023 seçimleri için cumhurbaşkanlığı adayını belirlemeyen altılı masanın adayı kim olacak merakla beklenirken masanın ittifaklarından olan Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan kritik bir açıklama geldi. Uysal, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için yeşil ışık yaktı ve "Ben Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakarım. Bu masanın oluşumunda önemli katkılar sağlayan Kılıçdaroğlu, doğal olarak da isterse hakkıdır" ifadelerini kullandı.

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi için geri sayıma geçildi. Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ancak Millet İttifakı henüz adayını açıklamış değil. Son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adayı açıklamak için tek şartı olduğunu söylemiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı birlikte televizyon programına çıkmaya davet etmişti. Bu açıklamanın ardından bir hamle de altılı masanın ittifaklarından olan Demokrat Parti'nin Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan geldi.

GÜLTEKİN UYSAL'DAN ADAYLIK SORUSUNA CEVAP

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, katıldığı bir radyo programında önemli açıklamalarda bulundu. Uysal, "Siz kendiniz adaylık düşünüyor musunuz? Meral Akşener söylemlerinde 'ben başbakan olacağım' diyor, sonuçta Kılıçdaroğlu’nun aday olmasına durumuna nasıl bakıyorsunuz?" sorusunu cevaplandı.

Altılı masadaki lider isim verdi! Kılıçdaroğlu'nun adaylığına yeşil ışık
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal

"KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINA SICAK BAKARIM"

DP Genel Başkanı Uysal, "Bizim için birinci öncelik cumhurbaşkanlığı. Tabiî ki TBMM'de de Millet İttifakı olarak parlamenter sisteme geçmek adına güçlü çıkmak zorundayız" dedi.

Altılı masa olarak Cumhurbaşkanı adayı konusunda temel kuralları koyduklarını söyleyen Uysal, "Ben Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakarım. Bu masanın oluşumunda önemli katkılar sağlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, doğal olarak da isterse hakkıdır. Bu manada bizlerde gerekli desteği veririz" ifadelerini kullandı.

Kendi adaylığı konusunda da açıklamada bulunan Uysal, "Öte yandan kendi adıma bireysel bir hesap içinde hiç olmadım. 20 yılı aşkın siyasi hayatımda ilkeli duruşa devam ediyorum. Bu yüzden Afyonkarahisarlı olarak ekmeğini yediğim, suyunu içtiğim Afyonkarahisar’dan milletvekili adaylığı önceliğimdir" dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...