ABD Büyükelçiliği’nden terörle mücadele mesajı: Türkiye'nin yanındayız

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD Büyükelçiliği’nden terörle mücadele mesajı: Türkiye'nin yanındayız

POLİTİKA Haberleri  / AA

ABD Büyükelçiliği, sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla terörle mücadele mesajı verildi. Paylaşımda; "NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız." ifadesi kullanılırken, İçişleri Bakan Soylu'dan açıklamaya yönelik tepki geldi.

Resmi Twitter hesabından açıklama yapan ABD Büyükelçiliği, şehit olan Türk askerlerine yönelik taziyelerini ileterek Türkiye'ye destek mesajı verdi. Söz konusu paylaşımın ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sert bir çıkış yaparak, "Hiç samimi değil. PKK yöneticisine resmi ağıt yakan ABD resmi makamlarının, şehit olan kahramanlarımıza yönelik taziyesi, terör örgütüyle sinsice eşit kılma çabasıdır. Hiç samimi değil" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ"

ABD Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada "ABD Büyükelçiliği olarak, son dönemde terörle mücadele operasyonlarında hayatını kaybeden Türk askerlerinin ailelerine ve yakınlarına taziyelerimizi iletiyoruz. Terörle mücadelede NATO müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız." ifadeleri kullanıldı.

"HİÇ SAMİMİ DEĞİL"

Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ABD Büyükelçiliğinin İdlib'deki saldırıda şehit olan Türk askerleri ve ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığının (CENTCOM) YPG/PKK'lı elebaşı için taziye mesajlarının ekran görüntüsüne yer vererek, şu ifadeleri kullandı:

"Hiç samimi değil. PKK yöneticisine resmi ağıt yakan ABD resmi makamlarının, şehit olan kahramanlarımıza yönelik taziyesi, terör örgütüyle sinsice eşit kılma çabasıdır. Hiç samimi değil."

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...