Zeytinyağlı kara lahana dolması tarifi

Düzenleyen:
Zeytinyağlı kara lahana dolması tarifi

Ramazan Haberleri

Zeytinyağlı kara lahana dolması tarifi burada

Malzemeler :

5 bağ lahana 
1 bardak pirinç 
1 su bardağı zeytinyağı
1 büyük soğan
½ demet maydanoz
1 çorba kaşığı dolusu kimyon
tuz
karabiber
kuş üzümü
çam fıstığı
3-4 adet biber
1 adet domates 

Hazırlanışı:
Lahanaları yapraklarını ayırıp yıkadıktan 15 dakika haşlayın ve üzerine soğuk su gezdirin. Yayvan ve geniş bir teflon tavaya zeytinyağı koyun soğanları rondoda çekilip pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra doğranmış biberi ilave edin. Yıkanmış pirinçleri de biraz kavrulduktan sonra domates, maydanoz ve baharatları ilave ederek 2 su bardağı su ile birlikte kısık ateşte suyunu çekinceye kadar biraz pişirin. Soğumaya bırakın. Lahanaları dilediğiniz büyüklükte keserek hazırladığınız içle sararak düdüklüye dizip, 1 su bardağı su koyarak pişirin.

Düzenleyen:  - Ramazan
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...