Cami ne kadar uzaksa o kadar sevap

Cami ne kadar  uzaksa  o kadar sevap

Ramazan Haberleri

Hazreti Ömer, sabah namazında, camide Süleyman isimli bir genci göremeyince, nerede olduğunu sordu.

Cemaat, o, gece pek uyumaz. Teheccüd ve benzeri nafile ibadetle meşgul olur, belki şimdi uykuya dalmıştır” dedi. Hazreti Ömer bunun üzerine buyurdu ki: “Eğer bütün gece uyuyup da sabah namazını cemaat ile kılsaydı daha iyi olurdu”
Cemaatle namaz kılmak Sünnet-i hüda, yani İslam’ın şiarı olan mühim sünnettir. Cemaatle kılınan namaz, yalnız kılınan namazdan 25 veya 27 derece daha faziletlidir.
Hadis-i şerifte, “Bir kişinin evi, camiye ne kadar uzaksa, camiye gitme sevabı da, o kadar çok olur.” buyurulur.
Uzak olunca gitmek şart değilse de, gidilebilirse çok sevap olur. Camiye giderken her adımına sevap verildiği gibi, camiden eve dönerken de, her adımına sevap verilir. O yüzden dönüşte, başka yoldan gelmelidir. Çünkü, ibadet yapılan yerler ve ibadet için gidip gelinen yollar, kıyamet günü şehadet edeceklerdir.
Hadis-i şerifte buyurulduğu gibi “Abdest alıp namaz kılmak için, camiye gidenin, her adımında, bir sevap yazılır, bir günahı da affedilir. Cami ne kadar uzaksa, o kadar çok sevap kazanır. Camiye gelip de cemaatle namaz kılarsa günahları affedilir. Cemaate yetişemese yalnız kılsa bile, yine günahları affedilir.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...