“Kobay” demek hastaya zarar

Düzenleyen:
“Kobay” demek  hastaya zarar

SAĞLIK Haberleri

Dünya Aferez Birliği Başkanı Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, ülkemizdeki klinik çalışma sayısının artırılması gerektiğini belirterek, “Toplumdaki, klinik çalışmaya giren hastaları ‘Kobay’ olarak tanımlayan anlayışı değişmelidir. Bu yaklaşım hastalara zarar veriyor” dedi.

Türkiye’nin özellikle hematolojik kanserlerin teşhisi ve tedavisi için ülke olarak her türlü ve donanıma sahip olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Altuntaş,“Klinik çalışmalar artık ülke genelinde Avrupa Birliği kalite ölçülerinde yapılır hale gelmiştir. Ancak Faz I ve II çalışmalarının yapılabildiği daha fazla merkezlere ihtiyaç var. Bu bağlamda klinik araştırma kültürü geliştirilmeli ve desteklenmelidir. Toplumdaki “Kobay” anlayışı değişmelidir.”  
Türkiye’nin, ilaç araştırmaları ve AR-GE faaliyetleri sayesinde ilaç ithal eden değil, ilaç ihraç eden ülke konumuna gelebileceğine dikkat çeken Prof.Dr. Altuntaş, “Klinik araştırma kültürünün oluşturulması ve genele yaygınlaşmasından sonraki basamak, AR-GE çalışmalarıyla ilaç geliştirmek ve yeni moleküllerin keşfini yapmaktır” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...