Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Öksürüğüm geçmiyor, Kuru Öksürüğe Ne İyi Gelir? Öksürük naslı geçer, ne yapmalıyım?

Düzenleyen:
Öksürüğüm geçmiyor, Kuru Öksürüğe Ne İyi Gelir? Öksürük naslı geçer, ne yapmalıyım?

SAĞLIK Haberleri

Öksürüğe Ne İyi Gelir? Öksürük Nasıl Geçer? Genellikle gribal enfeksiyon, soğuk algınlığı gibi hastalıkları atlattıktan sonra boğazımızda kuru bir öksürük kalır. Öksürüğü geçmeyen vatandaş "Öksürüğüm geçmiyor, ne yapmalıyım?" sorusunun cevabını arıyor. Peki Gıcık haline gelen öksürüğü geçirmek için ne yapmalı? İşte size öksürüğe iyi gelen doğal karışımlar

Öksürüğe ne iyi gelir? Öksürüğüm geçmiyor ne yapmalıyım? Kışın hasta olmadan geçiren insan sayısı çok azdır. Hava değişimlerinden dolayı soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara yakalanıyoruz ve ilaç kullanımı ardından boğazımızda kuru bir öksürük kalıyor. Öksürükten kurtulmak isteyen vatandaşlar 'Öksürüğüm geçmiyor, ne yapmalıyım?' diye aratıyor. Peki öksürüğü ne iyi geliyor, öksürük nasıl geçer, kuru öksürük doğal ilaç gibi aradıklarınız bu sitede.

Gıcık haline gelen öksürüğü geçirmek için bu doğal karışımlardan faydalanabilirsiniz. 

Karabiber çayı

Karabiber, dolaşımı ve balgam akışını hareketlendirir. Bal, katıldığında ise öksürüğü tamamen yatıştırır. Bu karışım doğal bir antibiyotik niteliği taşır.

Öksürüğüm geçmiyor, Kuru Öksürüğe Ne İyi Gelir? Öksürük naslı geçer, ne yapmalıyım?

Karabiber çayının hazırlanışı

Bir çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, 2 yemek kaşığı bal ile bir fincanda karıştırılır. Üzerine kaynar su dökülür. 15 dakika kadar demlendikten sonra süzülür ve içmeye hazır hale gelir. Balgamlı halde gelen öksürüğü geçirmek için karabiber çayını deneyebilirsiniz.

Kekik - bal

Üst solunum yolları enfeksiyonlarına, bronşit gibi hastalıklara çok iyi gelir. Bu hastalıklar öksürük yapan hastalıklar olduğu için bu öksürüğü geçirmek için kekik kullanılır. Kekik yaprağı, ispatlanmış bir öksürük ilacıdır. İçine bal katılmış kekik çayı daha faydalı olacaktır.

Limon - karabiber - tuz

Bir limonu dörde bölün. Böldüğünüz parçalardan birinin üzerine karabiber ve tuz atın. İyileşmenin hızlanması için limonu yiyin. C vitamini ile bağışıklığınız güçlenirken, nefes alışınız da rahatlar. Öksürük için ideal bir yiyecektir.

Öksürüğüm geçmiyor, Kuru Öksürüğe Ne İyi Gelir? Öksürük naslı geçer, ne yapmalıyım?

Ilık süt - bal

Bal katarak içeceğiniz ılık süt, öksürüğünüzü alır ve boğazınızı tamamen rahatlatır. Boğazınızdaki gıcığı ve öksürüğün gelmesini engeller.

Badem - portakal suyu

Bademleri rondo yardımıyla parçalayın. Birkaç çay kaşığı parçalanmış bademi, bir fincan portakal suyu ile karıştırın. Öksürüğünüze çok iyi gelecek bir karışımdır.

Not: Öksürme sebebiniz; astım, allerji gibi hastalıklar da olabilir. Her ihtimale karşı, uzman bir doktora başvurunuz.

Öksürüğüm geçmiyor, Kuru Öksürüğe Ne İyi Gelir? Öksürük naslı geçer, ne yapmalıyım?

ÖKSÜRÜĞE NE İYİ GELİR?

Bir türlü geçmeyen öksürüğünüz için evde yapabileceğiniz başka yöntemler de var. Bu yöntemler: 

Ananas suyu ve bal
Bal
Ceviz ve badem
Bal ve ılık su
Okaliptüs
Soğan lapası
Elma sirkeli yastıklar
Limon ve ballı çay
Soğan şurubu
 

Öksürüğü azaltmanın basit yolları
Öksürük özellikle soğuk mevsimlerde yetişkin ve çocuk bir çok insanı etkiliyor... Bazı kolay önlemlerle öksürüğü azaltmak mümkün...  

Bol Su İçin
Üst solunum yolu enfeksiyonları burun akıntısı, boğazı tahrişine dolayısıyla öksürüğe neden olabiliyor. Su, bu akıntıyı incelterek boğazın tahrişini hafifletebiliyor. Bol su içmek boğazın daha nemli kalmasına yardımcı oluyor bu da öksürüğü hafifletiyor. Günde en az 2 litre su için. Su içerken diğer önemli nokta bardağı kafaya dikmeden, yudum yudum içmek. Ayakta içilen su midenize değil doğrudan böbreklere gidiyor ve 15-20 dakika sonra vücuttan idrarla atılıyor.

Soğuk içecek ve yiyeceklerden uzak durun

İçme suyunuzu ılık için. Soğuk meşrubatlardan uzak durun. Soğuk yiyecek yemeyin. Örneğin buzdolabından çıkardığınız domatesi dilimleyip tavada hafif ısıtın, yoğurt gibi besinleri önceden ılıtıp yemeye özen gösterin.

Sıcak çorba için ama kaynar değil!

Çok sıcak yiyecek ve içecekler, boğazınızın tahriş olmasına ve kurtulmak istediğiniz yanma hissinin artmasına sebep olur. Karabiberli tavuk suyu çorbası soğuk algınlığına ve öksürüğe iyi gelir, onun dışında içeceğiniz bütün çorbalara bir miktar karabiber eklemeyi ihmal etmeyin. Karabiber öksürüğü kesen etkili bir baharattır. Sıcak çorbanızı içtikten sonra boğazınızdaki o yumuşama hissini korumak için hemen su içmeyin. Bir süre sonra ılık su içebilirsiniz.

Yatmadan önce bitki çayı için

Hazırladığınız bitkisel öksürük çayının yanında bir şey yemeyin, çayınızı bitirdikten sonra da yarım saat kadar bir şey yemeyin. Çay içerken temizlenen boğazınızın biraz dinlenmesine izin verin. Yatmadan önce zencefilli ballı öksürük çayı içmeyi tercih edin.

Boğazınızı sıcak tutun

Dışarı çıkarken mutlaka bir atkı ile boğazınızı sarın. Evde veya işyerindeyseniz üşütmeyen bir kumaştan fular kullanabilirsiniz.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...