Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şişman çocukta lösemi riski

Şişman çocukta lösemi riski

SAĞLIK Haberleri

Aşırı kilonun kemik iliği kanseri gelişme riskini artırdığını söyleyen Hematolojik Nadir Hastalıklar Derneği 2. Başkanı ve Gaziantep Üniversitesi Hematoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Vahap Okan, bu riskin çocukluk döneminde daha fazla yükseldiğine dikkat çekti.

Ziyneti Kocabıyık - Türkiye gazetesi

ziyneti.kocabiyik@tg.com.tr

Aşırı vücut ağırlığı olan kişilerin normal vücut ağırlığına sahip kişilerle karşılaştırıldığında, lösemi, lenfoma ve myeloma gibi kan, kemik iliği ve lenf bezi kanserleri gibi birçok kanser için risk faktörü olduğunun gösterildiğini ifade eden Prof. Dr. Okan “Epidemiyolojik çalışmalar aşırı kilolu ve obez kişilerde lösemi riskinin yüzde 13 arttığını göstermektedir. Öte yandan obezite, lenfoma gelişim riski yüzde 20 artırmaktadır. Bu risk özellikle çocukluk döneminde daha önem taşır” diye konuştu. Prof. Dr. Okan, aşırı kilonun kemik iliği ve lenf bezi kanserlerinin tedavi başarısını da olumsuz etkilediğine dikkat çekti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...