Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Her pahalı gözlük kaliteli demek değildir

Her pahalı gözlük  kaliteli demek değildir

SAĞLIK Haberleri

Güneş gözlüğünün daha çok kıyafeti tamamlayan bir aksesuar olarak algılandığını söyleyen Göz Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Opr. Dr. Şehvar Nefesoğlu, yanlış gözlük kullanımının sağlam gözü bozduğunu belirterek “Gözlüğe güvenerek güneşe bakmak, yanlış gözlük seçiminde gözün retinasını bozar. Sadece güneşli havalarda değil parlak ışığın olduğu bulutlu havada da kullanılmalıdır” dedi.

Doğru gözlük seçiminde her zaman fiyatın belirleyici olamayacağını ifade eden Dr. Nefesoğlu “Gözlüğün UV koruma derecesi, camının koyuluğu, imal edildiği ülke ya da fiyatı ile tespit edilemez. Gözlüğün koruma derecesini, camının hammaddesi ve UV için yapılan kaplaması belirler. Kaplamasız plastik gözlükler yüzde 88, polikarbonat camları olan gözlükler ise yüzde 100 derecesinde UV blokajı yapar. Ucuz gözlük camlarının çoğu, triasetat denilen maddeden yapılır ve bunların UV blokajı yüzde 40 civarındadır. Gözlüğün kalitesinden tam anlamıyla emin olabilmek için bilinen markaların satıldığı optik mağazalar tercih edilmelidir” dedi.

SEÇİMİNİZİ YAPARKEN BUNLARI GÖZ ARDI ETMEYİN
Gözlüğün ilk olarak yüzde 100 UV ışınlarını kesip kesmediğine bakılmalıdır.
Göz çevresini sarması ve güneş ışığından daha fazla koruması sebebiyle geniş çerçeveli modeller tercih edilmelidir.
Koyu camlar güneş ışığından daha fazla korur fikri yanlıştır. Yeterli koruma özelliğine sahip herhangi bir cam seçilebilir.
Gözlüğün fiyatı camın kalitesini göstermez. Çok ucuz bir gözlük de eğer iyi bir UV koruması içeriyorsa güvenle kullanılabilir.
Gözlükler, bilinen markaların satıldığı güvenilir optik mağazalardan satın alınmalıdır.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...