Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kalp zarından ‘doğal kalp kapağı’ yapıldı

Kalp zarından ‘doğal kalp kapağı’ yapıldı

SAĞLIK Haberleri

Tıp dünyası, kalp kapağı tamirinde yeni bir metot geliştirdi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

‘Ozaki Yöntemi’ denilen bu metotta; protez (yapay) kalp kapağına alternatif olarak hastanın kendi kalp zarından elde edilen doğal kapak kullanılıyor. Ozaki uygulamasının uzmanlık gerektirdiğini söyleyen ve bu yöntemi Türkiye’de uygulayan Bezmialem Vakıf Üniversitesi Dragos Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Cengiz Köksal “Aort kapak darlığı ve yetmezliği hayatı tehdit edecek boyutlara ulaştığında ‘Ozaki Yöntemi’ ile müdahale ediyoruz. ‘Ozaki Yöntemi’nde protez kalp kapağı yerine, kişiye kendi kalp zarından kapak yapıyor ve uyguluyoruz. Bu yöntemi Türkiye’de uygulayan hekim sayısı oldukça az” dedi.
Protez kapağın, vücudun kendi ürünü olmaması sebebiyle ortalama 10 yıl kullanılabildiğini söyleyen Prof. Dr. Cengiz Köksal  “Sonra aynı ameliyatı tekrarlamak gerekebiliyor.  Fakat Ozaki dediğimiz usulde, ameliyat sırasında hastanın kendi kalp zarından, hastanın kendi kapağının anatomisine uygun boyutlarda bir kapak üretiliyor. Ardından kapak çepeçevre dikilerek aort damarına takılıyor. Ozaki yöntemiyle ilgili ilk yayınlanan araştırma sonuçlarına göre kapak dejenerasyon riski çok düşük oluyor. Bu metodun en önemli avantajlarından biri de ameliyat sonrası kan sulandırıcı ilaç kullanımına son vermesi” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...