Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sağlık Bakanı Koca: Tasarruf iddiası asılsız

Düzenleyen:
Sağlık Bakanı Koca: Tasarruf iddiası asılsız

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanı Koca, tıbbi malzeme alınmaması sebebiyle hastanelerde ameliyatların durduğuna ve piyasada bazı ilaçların bulunamadığına dair iddiaların doğru olmadığını açıkladı.

Bakan Koca, yaptığı yazılı açıklamada, kur artışı sebebiyle sağlık harcamalarında kısıntıya gidildiği ya da idarelerce bu yönde talimatlar verildiği iddialarının aslı olmadığını belirterek “Mevcut durumu istismar ederek ilaç ve tıbbi malzemeye erişimi engelleyecek her türlü teşebbüs ve kamuoyunda erişimin engellendiği algısını oluşturacak faaliyetleri Bakanlığımız titizlikle takip etmektedir. Bütün ilaçların piyasada bulunması konusunda saha ekiplerimiz her zaman olduğu gibi denetimlerine devam etmektedir” dedi. Tedavi alternatifi ya da eş değeri olmaması sebebiyle piyasada bulunması kritik önemde olan bir ürünün sadece fiyatı yüzünden piyasada bulunmaz hâle gelmesine asla müsaade edilmeyeceğini vurgulayan Bakan Koca “Halk sağlığı için gerekli olan bir ilacın bulunmaması hâlinde Bakanlığımız gerekli tedbirleri uygulamaya sokarak hastalarımızın mağduriyetine izin vermeyecektir” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...