Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Klinik çalışma herkesten önce ilaca ulaşmayı sağlıyor

Klinik çalışma herkesten önce ilaca ulaşmayı sağlıyor

SAĞLIK Haberleri

Ülkemizdeki yürütülen ve yeni ilaçlar geliştirmeye yönelik klinik çalışmaların sayısının Sağlık Bakanlığı’nın da konuya desteği sayesinde giderek arttığını söyleyen Türk Hematoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Hayri Özsan, “Klinik çalışmalara katılım konusunda hastaların teşvik edilmesi gerekir” dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Klinik çalışmaların içeriği ve uygulanma yöntemleri konusunda toplumda bilgi eksikliği bulunduğuna işaret eden Prof. Dr. Özsan, “Klinik çalışma ilaç denemesi değildir. Burada hiçbir hastada denenmemiş ilaçtan söz etmiyoruz. Bunlar güvenlik çalışmaları yapılmış hastalık üzerinde etkinliği gösterilmiş moleküller. Büyük oranda 2-3 yıl belki de 5 yıl sonra tedaviye girecek olan en yeni ilaçlar. Klinik çalışmalar bu yeni ilaçlara hastaların herkesten önce ulaşmasını sağlıyor” dedi. Klinik çalışmaya katılan hastaların ilaçlara ücretsiz olarak eriştiklerini de hatırlatan Prof. Dr. M. Cem Ar ise “Bu hastalar herkesten çok daha ciddiyetle ve özenle takip ediliyorlar” diye ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...