Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yumurtayı az pişirmek de çok pişirmek de tehlikeli

Yumurtayı az pişirmek de çok pişirmek de tehlikeli

SAĞLIK Haberleri

En önemli protein kaynaklarından yumurtanın üretim şekli kadar saklama, pişirme ve tüketim şartları da hayati önem taşıdığını söyleyen Dr. Buğra Buyrukçu, “Doğru tüketilmeyen yumurta faydadan çok zarar verebilir” dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Yumurtanın içinde iltihaplı bağırsak hastalıkları gibi kronik hastalıkları uyandırabilecek “araşidonik asit” adlı bir maddenin bulunduğunu belirten Dr. Buyrukçu, pişirme süresine çok dikkat edilmesi gerektiğini ifade ederek “Yumurtanın az pişirildiğinde hastalık riski taşıdığı, çok haşlandığında proteinin bozulacağı, yağda çok yakıldığında toksik etki yapacağı unutulmamalıdır. Sarısıyla beyazı arasında asla yeşil çizgi oluşmamalıdır, oluşmuşsa yenilmemelidir. Açabilmektedir” dedi. Yıkanmadan kırılan yumurtanın, halk arasında tifo olarak bilinen salmonella bakterisinin bulaşma riski taşıdığını belirten Dr. Buyrukçu, “Gıda zehirlenmesine, akut bağırsak enfeksiyonuna sebep olabilen bu bakteri, özellikle çiğ ve az pişmiş yumurtadan bulaşmaktadır. Yine bakteri elle bulaştığı için temas sonrası eller iyice yıkanmalıdır” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...