Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Marmara’nın süte alerjisi var

Düzenleyen:
Marmara’nın süte alerjisi var

SAĞLIK Haberleri

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşen Bingöl koordinatörlüğünde yapılan araştırmada, Türkiye’de besin alerjisinin bölgesel farklılıklar gösterdiği, Ege ve Marmara’da daha çok “süt alerjisi”ne rastlanırken Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgelerinde “yumurta alerjisi”nin sık görüldüğü tespit edildi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Yaklaşık iki yıl süren ve bin 248 besin alerjili çocuk üzerinde yapılan çalışmada, özellikle çocuklarda, astım ve egzamadan büyüme geriliğine, hatta ölüme kadar varan besin alerjisinin, türünün şehirlere göre farklılık gösterdiği saptandı. Besin alerjisinin coğrafi özellikler taşımasının başlıca sebebinin, kişilerin beslenme alışkanlıklarının ve besinin işlenme, pişirilme şeklinin farklı olmasından kaynaklandığını ifade eden Prof. Dr. Bingöl “Besin alerjisi olan çocuklarda tespit ettiğimiz belirtiler, iştahsızlık, kusma, dışkı değişiklikleri, egzama, astım ve büyüme geriliğidir. Bunlar son derece önemlidir. Besin alerjisi, hayati problemlere yol açabilir” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...