Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türk hekim ABD’de yılın doktoru oldu

Türk hekim ABD’de yılın doktoru oldu

SAĞLIK Haberleri

Amerika Birleşik Devletleri VA New York Harbor Healthcare System Hastanesi’nde 20 yılı aşkın süredir görev yapan Gastroenteroloji ve Hepatoloji Bölüm Başkanı Dr. Ayşe Aytaman, Amerikan Karaciğer Vakfı (ALF) tarafından, karaciğer hastalığı tedavisinin ilerlemesinde ve karaciğer hastaları için farkındalığı artırmaya yönelik çalışmalarından dolayı “Yılın Doktoru” ödülüne layık gördü.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Amerikan Karaciğer Vakfı, Dr. Ayşe Aytaman’a karaciğer hastalığı, tedavilerine ve araştırmalarına yönelik çabalarından dolayı ödül verdi.  Dr. Aytaman aynı zamanda bu ödülü alan “ilk kadın doktor” oldu. Bugüne kadar 200’ün üzerinde gastroenteroloji ve hepatoloji uzmanı yetiştiren ve aynı zamanda Türk Karaciğer Araştırma Derneği’nin de üyesi olan Prof. Dr. Aytaman “Bir Türk olarak böyle bir ödüle layık görüldüğüm için ülkem adına da son derece gururlu olduğumu ifade etmek isterim. Ülkemde kendisini bilime ve sağlık alanındaki çalışmalara adayan gençlere hayallerine ulaşmaları yönünde bir motivasyon kaynağı olduysam bu benim için çok daha büyük bir ödül olur” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...