Ayağınızı sarımsakla ovun, sonuç şahane!

Düzenleyen:
Ayağınızı sarımsakla ovun, sonuç şahane!

SAĞLIK Haberleri

Sonuç ilginç! Yemeklerde kullandığımız sarımsağın vücudumuza olan bu etkisini öğrenince çok şaşıracaksınız...

Vücudumuz birçok gizemi içerisinde barındırıyor. İnsan vücudu hakkında bildiğimiz kadar bilmediğimiz de birçok özellik var... 

Hıçkırık, atalarımızdan bize miras

Hıçkırıklar, 370 milyon yıl önce yaşamış olan uzak atalarımızın bir parçasıdır. Bu adamlar okyanusta yüzüyordu ve bedenlerini buna göre ayarlamışlardı. Bedenleri, solungaçları ve akciğerleri ile aynı anda sağlanıyordu. Avusturalya'da hala bu yöntemi kullanarak nefes alabilen balıklar var.

Hıçkırık dediğimiz mekanizmanın yardımıyla, atalarımız akciğerlerini su girişinden koruyordu. 

IQ'nuz ne kadar yüksekse, rüyalarınız o kadar ilginçtir

Bilim adamları, yüksek zekalı insanların daha düşük IQ'lu insanların hayallerinden daha parlak ve uzun ömürlü rüyalar gördüğünü iddia ediyor. 

Fakat geceleri gördüğünüz rüyaları hatırlayamazsanız üzülmeyin, çoğu insan hayallerini hatırlamıyor çünkü ortalamada bir rüya sadece birkaç saniye sürüyor... 

Ayaklarınızla sarımsak yiyebilirsiniz

Ayaklarınızın tabanını sarımsak ile ovarsanız, 30 dakika sonra tadını ve kokusunu ağzınızda hissedeceksiniz. Hepsi sarımsağın mekanik tahribatı sırasında oluşan ve organik bir bileşik olan allisin'den kaynaklanıyor. 

Allisin hücre zarlarına nüfuz edebilmekte, kan dolaşımı yoluyla dolaşabilmekte ve tat tomurcuklarına ulaşabilmektedir. İşte bu yüzden sarımsak yemekten hoşlanan insanların sadece ağızlarından değil tüm vücudundan da kötü bir kokusu vardır. Çünkü koku kanda çözülür.  

Çoğu kalp krizi pazartesi günü gerçekleşir

Pazartesi günü kalp krizi geçirme riski, erkekler için %20, kadınlar için %15 oranında artmaktadır. Artış nedeni ise işe geri dönme zorunluluğunun getirdiği stres olarak açıklanıyor. Ancak, bilim adamları bizi hafta sonu boyunca tüketilen alkolün de kalp krizi için bir neden olabileceği konusunda uyarıyor. 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...