Engelliler de bağımsız yaşasın

Düzenleyen:
Engelliler de  bağımsız yaşasın

SAĞLIK Haberleri

Avrupa’dan ve dünyadan çok sayıda engelli federasyonu temsilcileri, engellilerin haklarının yeniden düzenlenmesi ile ilgili çalışmalar yapmak üzere Ankara’da toplandı.

Ziyneti Kocabıyık

Engelliler Konfederasyonu tarafından düzenlenen “Engelli Çocukların ve Yetişkinlerin İnsan Hakları; BM Engelli Hakları Sözleşmesi Diyaloğu Çalıştayı”nda, engellilerin herkesle eşit fırsatlara, haklara ve imkânlara sahip olması gerektiği vurgulanarak, bu konuda hâlâ çözülememiş problemlerin bulunduğuna dikkat çekildi. Toplantıda  engelli çocuk ve yetişkinlerin insan haklarının ele alındığını söyleyen Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli “Ele aldığımız konular arasında engellilerin siyasal ve kamusal hayata katılımı ve karar alma süreçleri var. Ayrıca bağımsız yaşama hakkı üzerinde de duruyoruz” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...