Türkiye yabancıların gözdesi

Türkiye yabancıların gözdesi

SAĞLIK Haberleri

Uluslararası Oftalmoloji Konseyi Üyesi Doç. Dr. Murat Uyar, Türkiye’nin dünya standartlarında teknolojik ve tıbbi donanımı, Avrupa’ya kıyasla yüzde 60’lara varan uygun fiyat avantajı sebebiyle göz tedavilerinde yabancıların ilk tercih ettikleri ülkelerden biri olduğunu söyledi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Ülkemizde göz hastalıkları ile ilgili bilimsel bilgi birikiminin de üst düzeyde olduğunu belirten Doç. Dr. Uyar “Türkiye 4 saatlik uçuş mesafesinde yaklaşık 1,5 milyar insana ve 60 ülkeye hitap eden önemli bir coğrafi konuma sahip. Bir yandan sağlık hizmetlerinin pahalı ve bekleme sürelerinin uzun olduğu Amerika, İngiltere, Hollanda ve Kanada gibi ülkelerden, diğer yanda imkanları çok elverişli olmayan az gelişmiş ülkelerden gelen hastalar Türkiye’deki hastanelerde tedavi oluyor. Ayrıca Türk hekimlerinin vaka sayılarının diğer ülkelere nazaran daha fazla olması, yüksek teknoloji ile başarılı sonuçlar elde edilmesi göz ameliyatları için Türkiye’nin tercih etmelerinde en önemli sebeptir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...