Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erken erişti hayatı kurtuldu

Düzenleyen:
Erken erişti hayatı kurtuldu

SAĞLIK Haberleri

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yaşayan İlknur Karanfil, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Erken Erişim Programı kapsamında temin edilen ve kemoterapiye gerek kalmadan yapılan ilaç tedavisi ile meme kanserini yendi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Dördüncü evre meme kanseri teşhisi ile tedavi altına alınan 70 yaşındaki Karanfil, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde gerçekleştirilen tedavi ile bir buçuk senede sağlığına kavuştu. Dünyada en son çıkan ilaçların Erken Erişim Programı ile temin edilebildiğini söyleyen NKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Erdoğan Selçuk Şeber “İlknur Hanım bize geldiğinde hastalığı akciğere sıçramış durumdaydı. Ancak şansımız var ki hastalık hormon reseptörleri (hücre sinyali) pozitifti. Bu gibi durumlarda hastalık sıçrama yapsa bile kemoterapiye gerek duymadan hastalığı hap diye tabir ettiğimiz hormon ilaçları ile tedavi edebiliyoruz. Anti-hormon tedavi ile bu yeni ilaçları birleştirerek yaklaşık bir buçuk senede hastalığı yok ettik”dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...