Sessiz tehlike!

Sessiz tehlike!

SAĞLIK Haberleri

Türkiye’de son yıllarda etkili olmaya başlayan aşı karşıtlığının kızamık vakalarını artırdığını söyleyen Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, Türkiye’de 2017 yılında 23 bin ailenin aşılanmayı reddettiğini belirterek “Kızamık ülkemiz için yeniden tehdit oluşturuyor. 2016’da 9 vaka görülürken, 2018’in ilk 9 ayında vaka sayısı 500’ü aştı” dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Kızamık hastalığının özellikle ilkbahar ve kış aylarında görüldüğünü, 2-3 yılda bir tekrarlayan salgınlara sebep olabileceğini belirten Prof. Dr. Yalçın, her yıl 2 milyondan fazla kızamığa bağlı ölüm olayının meydana geldiğini belirterek, ölümlerin 5-9 yaş gruplarında daha sık görüldüğünü açıkladı.
Aşılanmadığı için kızamık hastalığına yakalananlarda en sık ölüm nedeninin zatürre hastalığı olduğunu kaydeden Prof. Dr. Yalçın “Kızamık hastalığı bazen kalbin dış tabakalarını etkiler hatta beyin iltihabına da sebep olabilmektedir. Ülkemizdeki olgularda da 2 binli yılların başında neredeyse birkaç vakaya düşmüş olmasına karşın, hastalığın 2017’de dünya genelindeki artışı ülkemizde de gözlendi. Türkiye’de 2014’te 572, 2015’te 342, 2016’da 9 vaka görülürken, 2017’de 69 vaka  görüldü. 2018’in ilk 9 ayında vaka sayısı 500’ü aşmıştır.Aşılama karşıtlarının ikna edilememesi durumunda Türkiye’yi önümüzdeki yıllarda ciddi tehlikeler bekliyor’ dedi. DHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...