Sebzeleri sirkeli suda yıkamayın

Düzenleyen:
Sebzeleri sirkeli suda yıkamayın

SAĞLIK Haberleri

Sebze ve meyve üretiminde kullanılan tarım ilaçlarının insan sağlığını tehdit ettiğini söyleyen Yaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Seda Genç, bu kimyasalları sirkeli suya koyarak uzaklaştırmaya çalışmanın daha sağlıksız olduğunu belirterek “Bazı kimyasallar sirkeli suda daha etkili hâle geliyor.

Sebze ve meyve üretiminde kullanılan tarım ilaçlarının insan sağlığını tehdit ettiğini söyleyen Yaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Seda Genç,  bu kimyasalları sirkeli suya koyarak uzaklaştırmaya çalışmanın daha sağlıksız olduğunu belirterek “Bazı kimyasallar sirkeli suda daha etkili hâle geliyor. Sirkeli su kullanmak yerine sebze ve meyveleri bol suda ya da yemek sodası eklenmiş suda yıkayın” dedi. Yıkama suyuna sirke ilave etmenin temel amacının asidik bir yıkama ortamı oluşturarak yetersiz yıkama ihtimaline karşılık yiyecekler üzerinde bulunan zararlı biyolojik maddeleri uzaklaştırmak olduğunu belirten Doç. Dr. Genç “Ancak, günümüzde yaygın olarak kullanılan ürünlerin pek çoğunun aktif maddesi asidik şartlarda daha etkili hâle gelir. Böyle bir durumda sebze ve meyveleri sirkeli su ile yıkamak yerine, ılık suda bekletip sonrasında bol su ile durulamanın en uygun metot gibi görülüyor” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...