Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Üç ay yaşar dediler bir buçuk yaşında

Üç ay yaşar dediler bir buçuk yaşında

SAĞLIK Haberleri

Teşhis konulduğunda “En fazla üç ay yaşar” denilen doğuştan ağır epilepsi ve mikrosefali (baş küçüklüğü) hastası minik Ata, 15. ayını doldurdu. Önce hareket edemeyen Ata bebek, şu sıralar fizik tedaviyle birlikte ayağa kalkıp yürümeye hazırlanıyor. Ancak Ata’nın yürüyebilmesi için fizik tedavi yapacak cihazlara ihtiyaçvar.

Antalya’da yaşayan Tarık ve Ceylan Özdemir çifti 2017 yılı Aralık ayında ilk bebekleri Ata’nın doğumuyla büyük bir mutluluk yaşadılar. Doğduğunda son derece sağlıklı olan Ata’nın hareketleri günler ilerledikçe farklılaştı. Bunun üzerine bebeklerini doktora götüren Özdemir çiftinin dünyası konulan epilepsi ve henüz kesin bir tedavisi bulunmayan mikrosefali (baş küçüklüğü) hastalığı teşhisi ile yıkıldı. Minik Ata birçok defa yoğun bakıma kaldırıldı. Aylar hastane koridorlarında geçti. Ancak ne Ata ne de anne babası pes etmedi. Evde fizik tedavi gördü. Şimdi 15 ayını doldurdu. Oturabiliyor, annesine uzanabiliyor. Doktorlar “Böyle giderse yürüyebilir bile” diyorlar. Fakat, ayakta durmasını sağlayacak 15 bin liralık bir cihaza ve  engelli bebek arabası için de 9 bin liraya ihtiyaç var. “Tedavi sürecinde varımızı yoğumuzu tükettik. Bu cihazları devlet ödemiyor” diyen baba Tarık Özdemir “Ata’yı biraz daha yaşatmak için desteğe ihtiyacımız var” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...