Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bütün bunlar alerjiden

Bütün  bunlar alerjiden

SAĞLIK Haberleri

Alerji denince aklımıza bahar mevsiminde hapşırık, göz yaşarması, göz kızarıklığı ile belirti veren solunum yolu alerjileri geliyor. Oysa daha birçok alerji tipi var. Acıbadem Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hakan Eren, ilginç alerji tiplerini anlattı…

ZİYNETİ KOCABIYIK

Ayakkabı alerjisi: Bazı insanlar derinin işlenmesinde kullanılan kimyasallara egzama benzeri alerjik reaksiyon gösterebiliyor. Bu alerjik reaksiyon  en çok kullandığımız deri eşya olan ayakkabılarla yaşanıyor.

Güneş alerjisi: Güneşle temas edince kendini göstermeye başlayan ve güneşteki UV ışınlarından kaynaklanan bu alerji tipinde belirtiler ciltte kızarıklık, kabarma ve kaşıntı olarak kendini gösteriyor.

Çikolata alerjisi: Bazı kişilerde çikolata içindeki besin katkı maddelerine karşı deride kaşıntı, kabarıklık gibi ürtiker ve egzema benzeri reaksiyonlar olabiliyor. 

Spor alerjisi: Egzersizden sonra yemek yenince ortaya çıkabiliyor. Egzersiz alerjisinde ciltte kızarıklıklar ve ağır durumlarda anaflaksi görülebiliyor.

Soğuk alerjisi: Alerjik reaksiyonlara sebep olan bu alerji tipinde sadece soğuk hava değil soğuk suda yüzmek gibi durumlar da tehlike arz ediyor. Alerjiye yol açan şey ise kan basıncının ani olarak düşmesi olarak biliniyor.

Su alerjisi: Suyla temas sonrası ciltte ürtiker benzeri kızarıklıklar oluyor. Kısa sürede kaybolan bu alerji çok nadir ortaya çıkıyor.

Teknoloji alerjisi: Migren benzeri baş ağrısı ve deri reaksiyonlarına sebep olabilen bu alerji tipinde en muhtemel sebep saç kurutma makinesi, wireless sistemleri, mikrodalga fırınlar ve cep telefonlarına bağlı ortamda oluşan elektro-manyetik kirlilik.

Tekstil alerjisi: Kauçuk ve sentetik dokuma ürünlerine karşı hassas kişilerde görülüyor. Özellikle iç çamaşırdakki lastikli bölümlerin tene değdiği noktalarda ortaya çıkıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...