Cildinizi 5 adımda bahara hazırlayın

Düzenleyen:
Cildinizi  5 adımda bahara  hazırlayın

SAĞLIK Haberleri

Mevsim geçişlerinde nezle ve grip gibi hastalıklar artar. Bu bir anlamda vücudun değişen şartlara tepkisidir. Vücudumuzun en büyük organı olan deri ise tepkisini kuruyup renk değiştirerek gösterir ama çok da aldırmayız. Hâlbuki cildi koruyarak bedenin bütününü de korumuş oluyoruz.

Mevsim geçişlerinde nezle ve grip gibi hastalıklar artar. Bu bir anlamda vücudun değişen şartlara tepkisidir. Vücudumuzun en büyük organı olan deri ise tepkisini kuruyup renk değiştirerek gösterir ama çok da aldırmayız. Hâlbuki cildi koruyarak bedenin bütününü de korumuş oluyoruz. Avrasya Dermatoloji Uzmanı Hatice Deniz Yardımcı, uzun zamandır soğuk havalara alışan cildin güneşle buluşmasının dengelerde sarsılmaya sebep olacağını söyleyerek 5 adımda cildi bahara hazırlamanın ipuçlarını anlattı: 
l NEM: Sağlıklı ve parlak cildin en önemli kuralı dengeli bir nem oranıdır. Yıpratan kış mevsimi, soğuk ve kuru hava cildi kurutup tahriş eder. Cildi kış uykusundan uyandırmak için canlandırmak gerek. Doğru besin ve dıştan bakımla destek şarttır.
l PEELING: Cildi ölü deriden arındırmak için peeling şarttır. Ancak seçilecek peelingin cilt tipiyle uyumlu olması çok önemlidir. Cildiniz kuruysa daha ince taneli peelingler seçmeli ve nazikçe uygulamalısınız. Haftada 1 veya 2 kez, banyo sonrasında kullanmalısınız. Yağlı ciltlere daha iri taneli peelingler seçilmeli. Hafif dairesel hareketlerle bakımın ilk adımı gerçekleşmiş olur.
SİYAH NOKTAYI ÖNEMSEYİN
l KURTULUN: Cildin en istenmeyen misafirleri arasında yer alan siyah noktalar, ciltte biriken kir ve ölü derilerin bir eseridir. Doğru şekilde temizlenmeyen ve düzenli olarak peeling yapılmayan bir ciltte siyah noktaların olması neredeyse kaçınılmazdır. Bunun için cilt bakımı yapılmalı.
l GÜNEŞ KREMİ: Kış aylarında güneşten biraz olsun uzak kalan cilt, güneşle yeniden buluştu. Güneşe ihtiyacımız var ama zararlı ışınlar foto yaşlanmayı hızlandırıp cilt lekeleri oluşturur. Güneşle temasın artacağı şu günlerde yüksek koruma faktörlü güneş kremi kullanılmalı.
l CİLDİ BEKLEYİN: Cildin en önemli beslenme kaynağı nemlendiricilerdir. Doğru nemlendirilmeyen bir cilt hem daha çok kurur, hem de daha çabuk yaşlanır. Üstelik kaybettiği su sebebiyle ciltte renk farklılıkları oluşur ve lekeler meydana gelmeye başlar. Bu noktada cilt tipine uygun bir nemlendiriciyi sürmeyi alışkanlık hâline getirmek şarttır. En ideali sabah ve akşam temiz cilde uygulanmasıdır. Sigara ve alkol tüketilmemesi, hazır paketlenmiş gıdalardan uzak tutulması, hareketsiz hayatın kırışıklığı beraberinde getireceğinin unutulmaması da şart.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...