'On kişiden 8’inin şifası aile sağlığı merkezinde'

'On kişiden 8’inin şifası aile sağlığı merkezinde'

SAĞLIK Haberleri

İstanbul Aile Hekimleri Derneği’nin (İSTAHED) düzenlediği İKON 2019 Kongresi’nde konuşan Kongre Başkanı Dr. Serkan Özbakış, hastaneye giden sağlık problemlerinin yüzde 80’ininin aile hekimliği sistemi içinde çözülebileceğini söyledi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Anne karnından başlayarak, kronik hastalıklara kadar her türlü sağlık probleminin Aile Sağlığı Merkezlerinde takip edildiğini hatırlatan Dr. Özbakış “Ancak hekim başına düşen kayıtlı hasta sayısının yüksek olması hastalara yeteri kadar vakit ayırmamızı engelliyor. Bunun dışında sevk zinciri tam oturmadığı için birinci basamakta takip edilebilecek hastalar direkt ikinci üçüncü basamağa gidiyor. Bizler birçok ilacı yazamadığımız için hasta yine ikinci üçüncü basamağa giderek rapor almak zorunda kalıyor. Biz ancak ondan sonra bunları yazabiliyoruz. Oysa özellikle kronik hastalıklarda hastanın takibini biz yapıyoruz, ilaç etkilerini ve yan etkilerini biz görüyoruz ama ilaçları yazamıyoruz. Bu uygulama doğru değil” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...