Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Aşısız günleri unutmanın bedeli ağır olabilir

Aşısız günleri unutmanın bedeli ağır olabilir

SAĞLIK Haberleri

Türkiye’de çocuğuna aşı yaptırmayanların sayısı gün geçtikçe artıyor. 2011’de 183 kişiyle başlayan aşı karşıtlığının günümüzde 40 bine yaklaştı. Uzmanlar rakamın 50 bini aşması durumunda salgınların baş göstereceğini söylüyorlar.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Türkiye’nin Dünya Sağlık Örgütü’nün 2013 yılında karma aşı uygulama karşılaştırmasında açık ara önde bir pozisyonda olduğunu belirten İSTAHED Aşı Çalışma Grubu Genel Sekreteri Dr. Hamza Özdemir  “Dünya ortalaması yüzde 83 iken Türkiye’de bu oran yüzde 97 idi. Bu büyük başarıda aile hekimlerinin aşılamadaki rolü önemlidir. Ancak son yıllarda bütün dünya ile birlikte ülkemizde de yükselen aşı karşıtlığı, dünya yüzünden silinen bulaşıcı hastalıkları tekrar gündeme getirecek” dedi. Çocukların beyin iltihabı, kalp iltihabı, sakat bırakan ve ölüme yol açan çocuk felci, kızamıktan kaybedildiği dönem  bugünkü kuşak tarafından hatırlanmıyor. Bunu toplum görmüyor çünkü Sağlık Bakanlığı’nın 1980’den sonra sürdürdüğü yoğun aşılama programları sonucunda bu hastalıklar büyük oranda ortadan kalktı. DSÖ’nün verilerine göre aşılar olmasaydı her yıl üç milyon çocuk kaybedilecekti. Tekrar bu günlere dönmeyelim” dedi. Aşılar konusunda bilgi kirliliğinin olduğuna dikkat çeken Dr. Özdemir, İstanbul Aile Hekimleri Derneğinin yayına açtığı www.asinedir.com adresinde, aşı ile ilgili doğru bilgilendirmenin yapıldığını da sözlerine ekledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...