Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Canan Karatay: En sağlıklı meyve zeytin

Canan Karatay: En sağlıklı meyve zeytin

SAĞLIK Haberleri

“Sağlıklı diye meyve yerseniz şeker hastalığından da kanserden de kurtulamazsınız. Modern meyveler, tarım ilaçlarıyla yıkanıyor.”

Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, kalbi koruyan besinleri açıkladı. Prof. Dr. Karatay “Kalbi koruyan besinler doğal, işlem görmemiş ve pakete girmemiş besinlerdir. Bol su içeceksiniz, tabii köy tereyağı yiyeceksiniz, kalp krizini önlediği gösterilmiştir. Doğal zeytinyağı tüketeceksiniz. Kalp krizinin temelinde şişmanlık ve şeker hastalığı yatar” diye konuştu. Yumurtanın özellikle az pişirilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Karatay “Bir şey yandığı zaman kanserojen oluyor, trans yağlar oluşuyor. Yumurtayı fazla haşladığımızda sarısının etrafında yeşil ve gri bir zar oluşuyor işte o trans yağdır. O artık yumurta değil protein tozudur, çok tehlikelidir. Bol bol yumurta yiyebilirsiniz tok tutar, bağışıklık sistemini güçlendirir ve kolesterolü düşürür, şeker hastalığını önler” ifadelerini kullandı.
 Prof. Dr. Karatay, şöyle konuştu: Modern meyvede çok fazla früktoz var. Fazla früktoz karaciğeri yağlandırır, insülin direncini başlatır. Siz sağlıklı diye meyve yerseniz şeker hastalığından da kanserden de kurtulamazsınız. Meyveler, korunsun, aynı boyda olsun diye tarım ilaçlarıyla yıkanıyor, bunlar tehlikelidir. En sağlıklı meyve zeytindir, istediğiniz kadar zeytin yiyebilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...