Diyabeti iki yıl erteleyen ilaç

Diyabeti iki yıl erteleyen ilaç

SAĞLIK Haberleri

Amerikalı bilim insanları geliştirdikleri ilaçla tip 1 diyabet hastalığının gelişimini iki seneye kadar geciktirebilmeyi başardıklarını duyurdu.

Yale Üniversitesinden bilim adamları, ‘Teplizumad’ adlı ilacı 14 gün süreyle kullanan diyabet riski yüksek hastalarda bu hastalığa yakalanma riskini iki yıla kadar geciktirdiklerini belirtti. Sciencemag bilim dergisinin aktardığı habere göre, Yale Üniversitesi’ndeki Endokrinolog Doktor Kevin Herold liderliğindeki ekip, tip 1 diyabete yakalanma riski yüksek olan 8 ile 49 yaş aralığındaki 76 hastaya tedavi uyguladı. Gönüllü ilaç tedavisi uygulanan 44 gönüllü hastanın 19’unda diyabet gelişirken bunların yarısında da hastalık ortalama 48,4 ay içersinde ortaya çıktı. Habere göre ilaç, bağışıklık sisteminde pankreastaki insülin üreten hücreleri öldüren beyaz kan hücrelerini değiştiriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...