Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bağırsak sağlığına 25 bin avro

Düzenleyen:
Bağırsak sağlığına 25 bin avro

SAĞLIK Haberleri

Bağırsaklarda yaşayan ve insan sağlığını yakından ilgilendiren mikrobiyata ile ilgili temel veya klinik çalışmaları desteklemek üzere kurulan Biocodex Mikrobiyota Vakfı, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 11 ülkedeki bilimsel çalışmaları desteklemek için toplam 25 bin Avro destekli proje yarışması başlattı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Biocodex Mikrobiyota Vakfı insan mikrobiyomunun bağırsak, deri, jinekoloji gibi her türlü alanındaki uluslararası kanaat liderlerinin araştırmalarını destekliyor. 2018 yılında Mikrobiyota konusundaki 16 çalışma arasında yapılan değerlendirme sonucunda “Pediatrik Talasemi Vakalarında Kemik İliği Nakli Sonrası Bağırsak Mikrobiyotasının Değerlendirilmesi” çalışması ile Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Sosyal Pediatri Ünitesinden Prof. Dr. Songül Yalçın birinci olmuştu. 2019 yılında Türkiye’de verilecek destek için başvurular 30 Kasım 2019’a kadar sürecek.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...